Egalitate cu şase goluri la Cahul

    Vinerea trecută, în eşalonul doi al fotbalului moldovenesc s-a jucat etapa a XV-a a ediţiei curente a Campionatului naţional.

  Cele două formaţii din prima grupă care reprezintă regiunea de sud a ţării – Clubul de fotbal Sparta din satul Selemet, raionul Cimişlia, şi Fotbal club Cahul-2005 – s-au întâlnit într-un meci direct, care s-a dovedit a fi unui destul de interesant, cu multe goluri.

    Deşi au evoluat în deplasare, fotbaliştii de la Sparta s-au aşezat la cârma jocului chiar de la bun început. Superioritatea lor s-a făcut simţită în minutul 15, când Lazăr a  a deschis scorul. Şi următorul gol a fost marcat de oaspeţi, numai că… în poarta proprie. Gafa i-a aparţinut lui Ciobanu. 

  Dar selemeţenii nu și-au pierdut curajul, continuând să atace, şi la pauză formaţiile au plecat având scorul de 2:1, după o lovitură reuşită de cap a lui Stan.

  Repriza secundă a demarat cu atacuri masive ale gazdelor, care au şi fructificat două ocazii. Mai întâi Fiodorov a făcut 2:2, după care a urmat şutul precis şi puternic de la distanţă a lui Todorov, care i-a adus în avantaj pe cahuleni.

  Era abia minutul 52 şi se părea că scorul va creşte pentru FC Cahul-2005. Dar nu a fost să fie. CF Sparta a căutat cu insistenţă măcar egalarea. Şi până la urmă a obţinut-o. La sfârşitul meciului, gazdele au comis un henţ  în propriul careu de pedeapsă. A fost dictat penalti, transformat cu mult sânge rece de Pavlov şi astfel scorul final a devenit 3:3.

  În cele 14 partide disputate până în prezent, Sparta a înregistrat şase victorii, tot atâtea remize şi a suferit două înfrângeri. Având la activ 24 de puncte, echipa se situează pe locul patru.

  Cahul-2005 a repurtat până acum şase victorii, a făcut patru egalităţi şi a suferit tot atâtea pierderi. Cu un bagaj de 22 de puncte, formaţia deţine locul cinci.

  Astăzi se desfășoară etapa ordinară, în care reprezentativele noastre joacă în compania liderilor. Astfel, CF Sparta Selemet o primeşte acasă pe deţinătoarea locului întâi, FC Victoria Chişinău, iar cahulenii evoluează în deplasare, la Glodeni, cu FC Grănicerul, situat pe locul trei.