Un investitor străin, va crea 300 de locuri de muncă la Cimișlia, până în anul 2018

  La începutul anului 2018, la Cimișlia urmează a fi deschisă o fabrică de confecții textile, care va oferi circa 300 de  locuri de muncă pentru cetățenii din raionul Cimișlia, despre aceasta au convenit joi, reprezentanții unei companii cu capital străin și reprezentanții Consiliului Raional Cimișlia, anunță autoritatea.

   Investitorii din Turcia urmează să inaugureze fabrica din Cimișlia, la începutul lunii ianuarie, alături de circa 300 de angajați. Aceasta va fi dotată cu cele mai moderne utilaje și echipamente, iar producția materiei confecționate urmează să corespundă standardelor Europene. În condițiile în care afacerea va demara cu succes, reprezentanții companiei își propun extinderea acesteia. 

Secvență din cadrul discuției, sursa: Consiliul raional Cimișlia/Facebook

  În cadrul discuțiilor, Președintele raionului Mihail Olărescu, a precizat:

„Autoritățile locale vor contribui la maxim în limita competențelor sale funcționale în realizarea obiectivelor propuse, ori investind în oamenii din Moldova, avem șansa deosebită ca toți noi să rămânem să lucrăm și să contribuim la viitorul european al Republicii Moldova. Obligatia noastră este să deschidem noi locuri de muncă, să asigurăm echilibrul dintre venituri și cheltuieli ale cetățenilor, încât cetățenii să aibă un venit pe potrivă cheltuielilor pe care le înfruntă” – a declarat Mihail Olărescu.

  Șefa Oficiului pentru ocuparea forței de muncă din Cimișlia, doamana Anastasia Sârbu,  a precizat că noii angajați fără experiență în acest domeniu, vor fi instruți la un nivel profesional în mod gratuit.