droguri, cânepă

Membrii unei grupări criminale specializate în trafic de droguri, reținuți la Cahul și Ceadâr-Lunga

  O grupare criminală specializată în producerea și punere în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari, au fost reținute pe teritoriul raionului Ceadâr-Lunga și Cahul a fost deconspirată de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Sud, în comun cu ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave al INI al IGP al MAI.  Foto: PCCOCS

  Astfel, în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații desfășurate mai mult de 5 luni, a fost documentat un grup de persoane implicate în comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari.

  La data de 1 noiembrie, procurorii PCCOCS, în comun cu ofițerii INI, au efectuat cinci percheziții în or. Ceadâr-Lunga și în satul Holuboaia, raionul Cahul, fiind reținute totodată și patru persoane implicate în activitatea infracțională.

  Drept urmare, în rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate droguri în proporții deosebit de mari, pregătite pentru comercializare, și anume: aproximativ 10 kg de marihuană, amfetamin, capsule cu substanțe narcotice, 790 de seringi, semințe pentu cultivarea cânepei și mijloace bănești în mărime de 21.000 de lei, obținuți din activitatea ilicită de comercializarea substațelor narcotice.

  În prezent, față de persoanele reținute au fost înaintate demersuri în instanța de judecată, privind aplicarea măsurii preventive arestul preventiv pe un termen de 30 de zile, iar investigaţiile pe caz continuă, în scopul tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în schema infracţională deconspirată. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele reținute riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.