Daniel Ioniță, Igor Dododn, ambasador al României, Președintele RMoldova

Președintele Igor Dodon îl invită la Chișinău pe omologul său, Klaus Iohannis

   Președintele Igor Dodon, a înmânat ambasadorului statului vecin la Chișinău, Daniel Ioniță, o invitație adresată președintelui României, Klaus Iohannis, de a vizita Republica Moldova.

  În cadrul întrevederii cu ambasadorul Ioniță, șeful statului a abordat și subiectul colaborării echilibrate și reciproc avantajoase între statele noastre, atât în domeniul economic, cât și în cel cultural. Daniel Ioniță, Igor Dododn, ambasador al României, Președintele RMoldova

  Igor Dodon l-a asigurat pe domnul Ambasador de faptul că relațiile moldo-române sunt și vor rămâne a fi importante, în virtutea vecinătății noastre, a evenimentelor istorice comune și a afinităților culturale pe care le-am avut mereu.  
  ”Suntem două state independente și suverane, care trebuie să găsească noi oportunități de cooperare respectuoasă și benefică pentru cetățeni. Prin această scrisoare, i-am transmis domnului Președinte Iohannis invitația mea de a vizita Republica Moldova. Consider că între șefii de stat ai României și Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă”, a menționat Igor Dodon. 

 „Am toată convingerea că numai prin discuții repetate pot fi depășite asperitățile și dificultățile care mai apar în relațiile dintre state sau dintre instituții și mizez pe faptul că Președintele României este deschis să accepte un dialog la Chișinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui”, a adăugat președintele Igor Dodon.