muzică clasică, orchestră, cahul, Lala play,

„La La Play „Prutul de Jos” a ajuns în sudul Moldovei

   După prima expediție națională și internațională de muzică clasică din această vară, realizată în Republica Moldova, România și Germania, proiectul „La La Play” revine cu forțe noi, în cadrul căruia orchestra a prezentat trei concerte în trei localități în regiunea Prutului de Jos. Proiectul este organizat de către platforma de crowdfunding Guvern24 și Moldovan National Youth Orchestra, susținut de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, primăria orașului Cahul, primăria comunei Colibași și primăria satului Slobozia Mare. 

  Proiectul „La La Play „Prutul de Jos” este o expediție națională de muzică clasică. În această expediție au pornit 15 muzicieni care în perioada 13-15 octombrie au parcurs drumul până în sudul Moldovei. Expediția a fost realizată pentru prima dată prin colectarea de fonduri cu ajutorul unei platforme de crowdfunding.  muzică clasică, orchestră, cahul, Lala play,

   „La fel ca și data trecută, proiectul „La La Play” revine cu o nouă expediție în sudul Moldovei.  Împreună cu cei de la MNYO, în frunte cu Andriano Marian, am ales localitățile în care sunetul muzicii clasice nu are posibilitate să răsune la fel ca și în capitală. Concertele vor fi susținute împreună cu ansamblurile locale din fiecare zonă. Pe lângă muzică, în cadrul evenimentelor vor fi organizate expoziții de pictură a tinerilor artiști din Republica Moldova. Formatul evenimentelor va rămâne open-air, iar numărul de spectatori așteptat este de circa 1.500, în mare parte oameni simpli, cu har, care însă nu au posibilitatea de a se lăsa pradă unui eveniment care ar copleși sufletul cu emoții pozitive”, au menționat organizatorii.

   „Apreciez astfel de evenimente și vă mulțumim mult că ați acceptat municipiul Cahul pentru un astfel de eveniment. Vreau să mulțumesc Ambasadei SUA care mereu susține astfel de evenimente, care au un impact pozitiv asupra tinerilor și nu numai. Vreau să cred că acest concert va reprezenta un început al evenimentelor în aer liber”, a conchis Nicolae Dandiș, edilul-șef al municipiului Cahul.