brad, pom de crăciun, copac, pom cu lumini

Autoritățile căușenene deja se pregătesc de sărbători

  Primăria orașului Căușeni nu a uitat de zicala din popor „Omul harnic, gospodar, își face vara sanie și iarna car”, și a decis că, în acest an, căușenenii vor avea un brad nou și frumos.

  Autoritățile au profitat de oferta de 50% reducere la procurarea unui pom de Crăciun până în data de 1 octombrie, anunțată de un producător autohton de brazi.

  Potrivit primarului orașului Căușeni, Grigore Repeșciuc, procurarea bradului a costat bugetul primăriei circa 85 de mii de lei.

  „Bradul nou va fi instalat în piața centrală a orașului, înlocuindu-l pe cel actual, care are o înălțime de cinci metri. Noul pom de Crăciun are o înălțime de 11 metri și un diametru de șaizeci de centimetri. Acesta urmează a fi instalat în piață pe data de 20 decembrie, în ajunul sărbătorilor de iarnă”, a declarat primarul orașului. 

brad, pom de crăciun, copac, pom cu lumini
Astfel urmează să arate bradul principal al orașului Căușeni

  Noul brad va putea fi admirat de către orășeni timp de o lună, având un aspect mai frumos și mai interactiv.

  Astfel, autoritățile urmează să instaleze doi pomi în cartierele orașului.

  „Orașul are o suprafață enormă, iar cetățenilor nu le este comod să meargă în piața centrală a orașului. Astfel, în urma numeroaselor solicitări, urmează să instalăm alți doi brazi în zonele mai îndepărtate ale orașului”, a menționat edilul-șef.

  Potrivit reprezentanților companiei producătoare, carcasa special și tehnologia inedită a asamblării permite folosirea ei în orice condiție meteorologică.
   Pomii sunt fabricați din peliculă PVC ecologică, ignifugă. Aceștia sunt dotați cu tehnologie specială de iluminat, care permite programarea a diverse regimuri de iluminare.

   Mărimile și cantitatea ustensilelor de iluminare depind de capacitatea de cumpărare a clienților.

    Noul pom va bucura ochii căușenenilor timp de 25 de ierni.