Accident rutier cu implicarea unui microbuz de rută, la Cimișlia

  Un grav accident rutier, cu implicarea unui microbuz de rută, a avut loc aseară în orașul Cimișlia. În urma impactului, microbuzul plin cu pasageri a derapat pe acostament și s-a răsturnat.

  Cele două unități de transport, implicate în accident, Microbuzul de pe ruta Ciadâr-Lunga-Chișinău și automobilul Volkswagen Touran, care se deplasau din Cimișlia spre Chișinău.

  Înscris în efectuarea manevrei de depășire pe stânga, microbuzul a lovit în partea stângă automobilul care efectua regulamentar manevra de virare la stânga, fiind proiectat într-un canal de scurgere.

 Din cauza a mai multor factori, inclusiv și starea tehnică a unității de transport, microbuzul a derapat de pe traseu și s-a răsturnat pe partea adiacentă drumului.  

accident rutier la Cimișlia, foto: Gazeta de SUD
Accident rutier la Cimișlia, foto: Gazeta de SUD
Accident rutier la Cimișlia, foto: Gazeta de SUD

 Potrivit inspectorilor de patrulare, șoferul microbuzului ar fi ignorat marcajul rutier, încercând să depășească coloana de automobile. 

  Opt persoane au fost transportate de urgență la spital, inclusiv și un minor, pentru a le fi acordat primul ajutor medical. Două din cele patru persoane internate, au fost externate azi dimineață, pentru tratament domiciliu.

 Potrivit martorilor, după examinarea de către medicii de la spitalul din localitate, șoferul automobilului a fost internat la spitalul de urgență din Chișinău, cu fracturi ale cutiei toracice.