imagine simbol

Proiectul USAID APM lansează apelul anual de granturi „Inovare și Transfer Tehnologic în Lanțul Valoric al Pomușoarelor”

Proiectul Agricultură Performantă în Moldova (APM) finanțat de Agenția USAID și implementat de compania Chemonics International intenționează  să acorde granturi pentru activități de inovare și transfer tehnologic care vor îmbunătăți practicile de producere și manipulare post-recoltare în cadrul lanțului valoric al pomușoarelor  și care vor genera vânzări mai atât pe piața internă cât și la export.  Implementând tehnologii noi și inovații, activitățile beneficiare de granturi vor fi utilizate în scopuri demonstrative pentru alte părți interesate din lanțul valoric al pomușoarelor, inclusiv pentru studenții care participă la programe de învățământ dual.

imagine simbol
imagine simbol

Granturile vor fi acordate și implementate în conformitate cu regulamentele USAID și Guvernului SUA care reglementează utilizarea granturilor în conformitate cu contractele și politicile interne de gestionare a granturilor pentru programul APM. APS anexat conține instrucțiuni detaliate cu privire la procesul de depunere a dosarului pentru obținerea granturilor.
Solicitanții sunt încurajați să studieze acest document în întregime pentru a înțelege mai bine procesul de aplicare pentru granturi. Întrebările specifice pot fi adresate la: grants@moldovaagro.com. Pentru a asigura o competiție corectă răspunsurile la întrebările relevante vor fi postate periodic  pe adresa Google drive de mai jos. Solicitanții sunt încurajați periodic să verifice pe Google drive răspunsurile la întrebări, care sperăm să fie utile.

  Textul integral al APS, anexele și răspunsurile la întrebări le găsiți pe Google Drive:

https://drive.google.com/open?id=0BzazNP4kCiU5azVaUHF5M3A2Y00

Angajații APM și Chemonics nu au dreptul să solicite, iar solicitanților li se interzice să ofere bani, onorarii, comision, credit, cadouri, gratuități, obiecte de valoare sau compensații pentru a obține sau a recompensa tratamentul favorabil presupus necorespunzător cu privire la acest apel. Orice solicitare necorespunzătoare din partea oricărui angajat al proiectului va fi raportată Directorului de proiect sau la adresa de email BusinessConduct@chemonics.com. Granturile vor fi acordate și implementate în conformitate cu regulamentele USAID și ale Guvernului SUA cu privire la granturi, precum și cu politicile interne ale Proiectului de gestionare a granturilor.

APM încurajează solicitanții să dezvolte activități inovatoare care oferă soluții pentru problemele critice din sectorul pomușoarelor. Solicitanții trebuie să gândească creativ despre căile de implicare a mai multor părți interesate în sectorul vizat și trebuie să se concentreze pe metodele durabile de desfășurare a activităților după încheierea acordului de grant. APM urează succes solicitanților și le mulțumește pentru ideile inovatoare și eforturile depuse pentru aplicare la  fondurile de granturi.

Cu respect,

Echipa Granturi a Proiectului USAID pentru Agricultura Performantă în Moldova

  Următoarele anexe sunt parte a acestui APS:

– Anexa A – Formularul cererii de grant

– Anexa B – Formularul bugetului pentru solicitarea grantului

– Anexa C – Formularul de auto-evaluare a solicitantului

– Anexa D – Confirmări obligatorii

– Anexa E – Dispoziții obligatorii și necesare standarde aplicabile: