(Foto) Ziua Mobilității Europene a fost marcată la Selemet, Cimișlia

  Desfășurarea a numeroase acțiuni de promovare a mijloacelor de transport ecologic, precum și a protecției mediului înconjurător în cadrul “Săptămânii Mobilității Europene”, a devenit o tradiție bună pentru Inspectoratul Ecologic din raionul Cimișlia.

  În acest scop, Inspecția Ecologică Cimișlia, a organizat un șir de manifestări consacrate “Săptămânii Mobilității Europene” pe teritoriul raionului Cimișlia.

  Acțiunile au culminat cu desfășurarea a mai multor concursuri și ateliere, cu implicarea tinerei generații din satul Selemet, care a însușit că natura trebuiește ocrotită.

   În cadrul acţiunii au fost organizate 4 concursuri şi anume: (ciclism cu tematica „Să asigurăm continuitatea vieţii”,  concursul cel mai rapid atlet „Un mediu sănătos de viață”, concursul eseurilor cu tema ,,Protejăm aerul care-l respirăm” și concursul desenelor la tema ,,Natura – prietena mea” și Ore ecologice „Să respirăm un aer curat într-un mediu sănătos de viață”). 

  Participanţii concursurilor au fost menţionaţi cu diplome, și cadouri din partea Inspectoratului Ecologic Cimișlia.

  Scopul campaniei constă în promovarea formelor alternative de transport ecologic și de a sublinia faptul că mobilitatea sporește în mod clar calitatea vieții în orașe, este benefică pentru sănătatea noastră, ajută la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor și desigur la protecția mediului înconjurător.