Victor Stână junior: „Cred în succesul „Zimbrului”

  Echipa de până la 19 ani a clubului de fotbal FC Zimbru Chişinău a debutat cu dreptul în competiţiile UEFA Youth League (Liga de juniori a campionilor europeni), după ce, la sfârşitul lunii septembrie, a învins, pe teren propriu, echipa Vllaznia din localitatea Shkoder, Albania.

  Scorul înregistrat de centralul Zaven Ovanesian din Armenia, la sfârşitul partidei, a fost de 3:1 în favoarea fotbaliştilor noştri.

  Juniorii Zimbrului au început în mare forţă meciul şi deja în minutul 23 Victor Stână-junior (în imagine) a înscris pentru 1:0. Tânărul, una dintre speranţele sportului rege din Republica Moldova, este originar din satul Gura Galbenei, raionul Cimişlia. Este feciorul primarului de aici, Victor Stână-senior, cunoscut în lumea fotbalului din ţara noastră ca jucător şi arbitru de categorie naţională. 

  În disputa cu Vllaznia, antrenorul principal al clubului de tineret al FC Zimbru, Valeriu Andronic, a introdus pe teren trei atacanţi. Şi tustrei şi-au făcut treaba cum nu se poate mai bine. După ce Victor Stână-junior a deschis scorul, a venit rândul să se evidenţieze Ion Donţu, care a marcat în minutul 77. Încă peste trei minute, colegul lor, Nichita Iuraşco, a înscris pentru 3:0.

Spre sfârşitul meciului, arbitrul armean, în opinia specialiştilor din domeniu, a acordat prea uşor un penalti în poarta gazdelor, pe care l-a transformat Pusi.

  Intervievat de către presă după fluierul final al lui Zaven Ovanesian, autorul primului gol a menţionat eforturile depuse de către întreaga echipă pentru obţinerea victoriei. În acelaşi timp, Victor Stână jr. a declarat: „Păcat că nu am rezistat până la capăt, căci 3:0 era mult mai bine decât 3:1. Dar eu cred în succesul final al Zimbrului şi noi vom aborda cu toată răspunderea partida viitoare”.

  Precizăm că returul din cadrul primei manşe a UEFA Youth League se va desfăşura peste mai puţin de două săptămâni, pe 18 octombrie curent, chişinăuienii urmând să facă deplasarea în Albania.

  Însă antrenorul Valeriu Andronic are anumite temeri în legătură cu meciul de răspuns şi apreciază şansele echpei sale de a merge mai departe în Liga de juniori a campionilor continentali la fotbal ca 50 la 50.

  Pe de altă parte, antrenorul-şef al fotbaliştilor albanezi, Luan Zmianei, nutreşte speranţa că discipolii lui pot făuri o mică minune, fiind în stare să reducă handicapul de la Chişinău şi să câştige cu scorul de 2:0, care ar satisface pe deplin gazdele graţie golului marcat în ospeţie.

  În caz că va trece cu bine de Vllaznia, tineretul de la FC Zimbru urmează să se confrunte cu învingătoarea întâlnirii UCD Irlanda – Molde Norvegia.