Omagiu adus pedagogilor din raionul Cimişlia

  Miercuri, 4 octombrie curent, în ajunul Zilei lucrătorului din învăţământ, Casa de cultură din oraşul Cimişlia a găzduit o amplă manifestare de omagiere a pedagogilor din acest raion.

  Primii şi-au făcut apariţia în scenă 30 de micuţi din clasele întâi ale liceelor teoretice „Ion Creangă” şi „Mihai Eminescu” din centrul raional, care au recitat pentru sărbătoriţi un ciclu de poezii şi le-au dăruit buchete de flori. Iar din spatele  a fost citit un călduros mesaj de felicitare adresat numeroasei asistenţe din partea Direcţiei raionale de învăţământ. Iată textul acestuia:

  „Distinşi semănători de lumină!

  În mijlocul toamnei, cu un văl de brumă argintie, odată cu mireasma amăruie a crizantemelor imaculate şi a gutuilor, Vă aducem, cu adânci plecăciuni, deosebite sentimente de afecţiune şi respect cu prilejul Zilei profesionale şi Vă urăm realizări frumoase pe cel mai important ogor al neamului – sufletul de copil”. 


Copiii au deschis sărbătoarea pedagogilor de la Cimişlia

  Doritori de a adresa felicitări cu prilejul sărbătorii profesorilor, învăţătorilor, educatorilor şi altor angajaţi din domeniu s-au dovedit a fi destul de mulţi: Mihai Popescu, şeful Direcţiei învăţământ a Consiliului raional, Mihai Olărescu, preşedintele raionului Cimişlia, Dumitru Munteanu, şef adjunct al Oficiului Hânceşti al Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova, Iurie Răileanu, vicepreşedinte al raionului Cimişlia, Olga Gorban, şefa Direcţiei finanţe din cadrul Consiliului raional, Ioana Stoica, primăriţa comunei Porumbrei, Iosif Chetraru, consilier raional şi preşedintele organizaţiei veteranilor de război şi de muncă din  raion, Solvita Grâu, elevă la Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din oraşul Cimişlia, Parascovia Colţa şi Maria Vasilache, veterane ale muncii pedagogice din centrul raional, Raisa Popov, preşedintă a Consiliului raional al sindicatului lucrătorilor din educaţie şi ştiinţă etc.

  Unui grup foarte mare de omagiaţi le-au fost înmânate Diplome de onoare, Diplome de excelenţă şi Diplome de merit din partea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Consiliului Raional Cimişlia, Direcţiei de învăţământ din raion, a Consiliului raional al sindicatului de ramură, dar şi premii băneşti, flori.

  În mod deosebit a fost apreciată Zinaida Lupaşcu, profesoară de chimie la Liceul teoretic „Mihai Eminescu”, laureată a concursului naţional „Pedagogul anului 2017”.

  La sfârşitul evenimentului, Orchestra de muzică populară „Plai Moldovenesc” a Departamentului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a prezentat un bogat concert de sărbătoare.