Vezi cum arată căminul Școlii Profesionale din Cimișlia (Foto/Video)

  În urma scandalului rezultat de publicarea fotografiilor de către mai multe instituții media naționale, reporterul ziarului Gazeta de SUD a mers să se convingă dacă cu adevărat imaginile distribuite în presă reflectă situația cu adevărat.

 

 Directorul școlii, Vasile Bulat, a menționat că există încă paturi din fier, rămase încă din perioada sovietică. Acesta a negat că situația este într-atât de gravă, menționând că o bună parte din paturi au fost schimbate, datorită acumulărilor financiare din economii.
    „Ne-am adresat de nenumărate ori Ministerului Educației, Guvernului Republicii Moldova și altor oficiali, de a ne ajuta cu mijloace bănești, pentru reparația și îmbunătățirea condițiilor în cămin și ale altor blocuri ale instituției. Peste tot ni se răspunde că nu sunt bani” – relatează Vasile Bulat.  Acesta a precizat că paturile noi, cumpărate recent, le-au fost oferite elevilor din anul II de studii, iar până la sfârșitul anului, speră să fie găsite mijloace financiare pentru schimbarea în totalitate a paturilor.