Pentru lichidarea consecințelor ninsorilor și inundațiilor din aprilie, au fost alocate 3 milioane de lei

  Autoritățile locale din mai multe localități ai raionului Cimișlia, vor primi 3 milioane de lei, pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale din luna aprilie a acestui an. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de ieri a Guvernului.

  Astfel, din suma de 1,6 milioane de lei, 1,3 milioane sunt destinați reparației drumurilor locale, a  podurilor și curățarea canalelor de desecare. 

  Locuitorii a 9 case din orașul Cimișlia, vor primi 344 mii de lei pentru reparația locuințelor iar alte 700 de mii de lei vor fi distribuite celor 150 de familii care au avut de suferit în urma inundațiilor din luna aprilie.

Document - Bani pentru cataclisme naturale.

  Potrivit primarului orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, pentru lichidarea consecințelor cataclismelor naturale erau necesare 7 milioane de lei.

  „S-a convenit ca alte 4 milioane de lei să fie oferite din Fondul Ecologic, destinate curățirii albiei râului Cogâlnic în perimetrul Ecaterinovca-Cimișlia, deoarece arbuștii și nămolul împiedică scurgerea rapidă a apei”- a declarat edilul.

  Reamintim, că în această primăvară, râul Cogâlnic a ieșit din albie și a inundat zeci hectare de teren agricol în satul Ecaterinovca și Cimișlia.  Sursa: MediaTV Cimișlia/YouTube

  Pentru reparația acoperișului casei de cultură din Satul Nou, a fost alocat 1,14  milioane de lei iar alte 200 de mii de lei vor fi oferite primăriei comunei Selemet, pentru recuperarea prejudiciului cauzat instituțiilor publice.