Clubul de fotbal Fârlădeni din raionul Căuşeni, în plutonul fruntaş

  Clubul Sportiv de Fotbal Sparta din municipiul Chişinău, Clubul de Fotbal Fârlădeni din raionul Căuşeni şi Fotbal Club Maiac Chirsova din unitatea teritorial-autonomă găgăuză ocupă primele trei locuri în clasament după disputarea a şapte etape din ediţia curentă a Campionatului Republicii Moldova în Divizia B SUD.

  La startul acestor competiţii s-au aliniat 10 echipe, dar pe parcurs lotul secund al FC Saxan din municipiul Ceadâr-Lunga s-a retras din campionat. 

Imagine simbol, sursa: divizianationala.com

  Cu toate că se numără printre debutanţii competițiilor în cauză, CF Fârlădeni din raionul Căuşeni se prezintă destul de bine. Astfel, în primul meci, pe care l-au jucat pe stadionul din oraşul Căuşeni, fârlădenenii au produs surpriza cea mare, învingând cu un scor de proporţii, 6:0, experimentata formaţie de la Chirsova.

  Au urmat două deplasări: una la Comrat şi alta la Pleşeni, raionul Cantemir. În municipiu, reprezentativa căuşeneană a fost nevoită să cedeze, la limită, cu scorul de 0:1 în faţa echipei locale FC Olimp. În schimb, în comunitatea rurală fotbaliştii de la Fârlădeni s-au impus fără drept de apel. Scorul vorbeşte de la sine – 3:1 în favoarea oaspeţilor.

  La începutul lunii curente, formaţia din raionul Căuşeni a debutat pe terenul sportiv din satul natal, în faţa propriilor suporteri. Şi i-au bucurat nespus de mult pe aceştia, reuşind să obţină, din nou, o victorie concludentă, în dauna echipei din Congaz, care intră în componenţa Găgăuziei. Gazdele au reuşit să înscrie de cinci ori, păstrându-şi intactă propria poartă.

  Încă peste o săptămână, fârlădenenii au plecat într-o altă  localitate găgăuză,  Copceac, unde au primit replica formaţiei FC Socol. Oaspeţii au demonstrat, iarăşi, că sunt destul de puternici în atac, căci au marcat şase goluri. Gazdele nu au fost în stare să înscrie niciunul.

  Derbiul primei jumătăţi a Campionatului naţional în Divizia B Sud s-a jucat sâmbăta trecută, când la Fârlădeni şi-au dat întâlnire primele două clasate – echipa locală şi CSF Sparta din capitala Republicii Moldova. Chişinăuienii dispun de o experienţă competiţională bogată şi s-au dovedit a fi mai precişi la poarta adversarilor, învingând cu scorul de 2:0.

  La ora actuală, ei ocupă primul loc în clasament, cu un  total de 14 puncte după şase partide disputate. Cu două puncte mai puţin, tot după şase meciuri jucate, are la activ CF Fârlădeni, acesta fiind pe poziţia secundă. Ultimul loc premiant aparţine FC Maiak Chirsova, cu un bilanţ de 11 puncte, dar după şapte întâlniri.

  Pentru mâine, 23 septembrie, este programată etapa ordinară, a opta. Formaţia din raionul Căuşeni va concura, în deplasare, cu FC Slobozia Mare din raionul Cahul, care se situează pe poziţia a patra