Încă o remiză a clubului de fotbal Sparta Selemet

  În Campionatul Republicii Moldova de fotbal, Diviza A, s-a mai consumat o etapă, a X-a, după care a avut loc schimbarea liderului.

  Acum, clasamentul este condus de FC Victoria din capitala ţării, care, în nouă meciuri disputate, a înregistrat şase succese, a făcut două egalităţi şi a suferit o înfrângere, totalizând astfel cel mai mare număr de puncte – 20.

  Aceasta s-a întâmplat după disputarea ultimei etape, în cadrul căreia echipa de la Chişinău a trecut, acasă, de FC Edineţ, cu scorul de 4:1.

Fosta deţinătoare a locului întâi, CF Sparta Selemet din raionul Cimişlia, cu toate că a evoluat pe teren propriu, s-a mulţumit doar cu o remiză.

  Partida dintre liderul la acel moment şi una dintre codaşele clasamentului, FC Codru Călăraşi (locul 11 din 13 competitoare), părea să fie una relativ uşoară pentru gazde.

  Dar nu a fost aşa. Oaspeţii au început mult mai bine orientaţi spre victorie şi anume ei au fost cei care au deschis scorul. În minutul 27, s-a evidenţiat Ţurcan de la FC Codru, după un atac prelungit pe aripa stângă.

  Acelaşi jucător, spre sfârşitul primei reprize, a pătruns în careul advers şi a făcut 2:0 pentru echipa sa.

  La acel moment s-a creat impresia că asistăm la prima înfrângere în campionat a selemeţenilor. Dar, după cum au mai demonstrat-o în actualele competiţii, gazdele au găsit puteri pentru a salva întâlnirea.

  În partea a doua a jocului, CF Sparta a ieşit pe teren mult mai bine mobilizat. Şi deja în minutul 58 Iordachi a redus din handicap, după o centrare de pe flancul drept.

  Situaţia s-a repetat ca la indigo spre finalul întâlnirii, când Negru a primit mingea după o pasă lungă şi trimis-o, cu capul,  în poarta oaspeţilor, aducând egalarea pe tabela de marcaj.

Astfel, CF Selemet, raionul Cimişlia, rămâne a fi unica formaţie din eşalonul secund care nu a gustat până acum din amarul eşecurilor.

  Dar remiza recentă (a patra la număr, dintre care trei au fost înregistrate acasă) vine parcă să confirme faptul că această formaţie joacă mai bine în deplasare, unde a dobândit 10 puncte din 12 posibile, decât pe teren propriu, unde a acumulat nouă puncte în cinci meciuri.

  Acum, CF Sparta ocupă poziţia secundă în clasament, rămânând în urma liderului cu un singur punct.

  Alte două echipe din regiunea noastră, FC Cahul-2005 şi FC Saxan Ceadâr-Lunga, evoluează mai modest, poziţionându-se, pentru moment, pe locurile şapte şi, respectiv, 10.

  Meciurile ordinare în Divizia A se vor juca mâine şi poimâine. O partidă de foc este aşteptată, sâmbătă, cu începere de la ora 18.00, la Tiraspol, unde selemeţenii se vor duela cu FC Sheriff-2, deţinătoarea locului trei în clasament.