Cupa Moldovei Orange la fotbal

  Competiţiile pentru Cupa Republicii Moldova Orange la fotbal, ediţia 2017-2018, sunt în plină desfăşurare.

  Maratonul fotbalistic a început încă în plină vară, la 22 iulie, când s-a disputat primul tur preliminar. Au fost încadrate 26 de echipe, inclusiv 10 din regiunea de sud a ţării.

  În conformitate cu regulamentul, numai învingătorii în cele 13 întâlniri disputate au obţinut dreptul de a continua lupta pentru onorificul trofeu. 

  Un pic mai târziu, la 25 iulie, a fost organizat al doilea tur preliminar, la care au participat opt formaţii, printre ele regăsindu-se şi două reprezentative din zona sudică a Republicii Moldova. Una dintre acestea, CF Fârlădeni din raionul Căuşeni, a evoluat la Bender, în compania echipei FC Tighina. Dup ce timpul regulamentar şi cel suplimentar s-a încheiat indecis, cu scorul de 1:1, au urmat loviturile de departajare. Mai precise s-au dovedit a fi gazdele.

  Cealaltă formaţie din regiunea noastră, FC Slobozia Mare din raionul Cahul, a concurat cu CSF Sparta Chişinău. La capătul unui meci cu cinci goluri, gazdele au smuls victoria la limită – 3:2.

  Şapte reprezentative din raioanele de sud ale ţării au participat, alături de alte 15 echipe din nord şi centru, în faza de 1/32 de finală, disputată la 12 şi 13 august. Trei dintre ele s-au calificat în șaisprezecimi.

  Marţea aceasta, au continuat meciurile pentru Cupa Moldovei Orange la fotbal. Spre exemplu, la Comrat s-au întâlnit FC Olimp din localitate şi CF Sparta din satul Selemet, raionul Cimişlia. Oaspeţii au dominat întreaga partidă şi au învins fără prea mari dificultăţi, cu scorul de 3:0.

  În aceeaşi zi, a jucat şi FC Cahul-2005, care, deşi a evoluat acasă, nu a fost în stare să opună mare rezistenţă concurentei sale – FC Sfântul Gheorghe Suruceni, raionul Ialoveni, care, precum se ştie, joacă în Divizia Naţională. Oaspeţii au câştigat relativ uşor, după ce au marcat cinci goluri, primind în poarta proprie numai unul.