Doi minori au fost reținuți la granița cu România. Au fugit de acasă pentru că erau maltratați de părinții adoptivi(Video)

  Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD au reținut doi fugari minori, care intenționau să traverseze ilegal frontiera de stat. Depistarea și reținerea acestora s-a realizat în baza unei alerte de căutare a celor doi minori, dispăruți în data de 18 septembrie curent, din s. Neculaeuca, r-ul Orhei.

  În acest sens, Inspectoratul de Poliție Cahul a solicitat ajutorul polițiștilor de frontieră de a interveni în zona de competență pentru depistarea minorilor, ultimii fiind văzuți de locuitorii satului Crihana Veche, în timp ce înaintau spre linia de frontieră.
În declarații, minorii și-au justificat intenția de trecere ilegală a frontierei de stat prin faptul că au încercat să fugă de părinții tutelari, care îi maltratau.


  Momentul reținerii minorilor, sursa: Poliția de Frontieră/ YouTube

  Operativ, echipa formată din ofițerii de investigație, inspectorii din cadrul Serviciului Poliției de Frontieră (SPF) Cahul și Gotești, a acționat în regiunea unde au fost văzuți pentru ultima minorii. În rezultat, cu ajutorul autospecialei cu termovizor, pe timp de noapte a fost posibilă depistarea și monitorizarea acțiunilor minorilor, care prezentau clar intențiile acestora de a trece ilegal frontiera de stat.
  Deși adolescenții s-au dispersat în momentul reținerii, polițiștii de frontieră au reușit să-i prindă.

  La locul faptei, s-a constatat că aceștia sunt cetățeni moldoveni de 14 și 15 ani, ambii domiciliați în s. Neculaeuca, r-ul Orhei.

  După procedura legală și conform competențelor, cazul a fost transmis Inspectoratului de Poliție Orhei în vederea continuării cercetărilor și elucidării tuturor circumstanțelor.