Imagine simbo

Proiectul „Corp de Copil” se va desfășura în mai multe localități din sudul țării

     Reprezentanții Centrului de Arte COLISEUM au vizitat miercuri, mai multe localități din sudul țării, în care urmează a fi prezentat spectacolul „Corp de Copil”, care are drept scop informarea adolescenților, părinților și profesorilor, despre riscurile navigării în internet. 

Imagine simbo
Imagine simbol

  Spectacolul „Corp de Copil” este creat pe bază de materiale autentice captate din spațiul online și din interviuri realizate cu anchetatori, procurori, avocați, judecători, psihologi, profesori, părinți, traficanți, abuzatori și victime.
   Interviurile au fost realizate de Mihai Fusu și Luminița Țâcu în perioada octombrie 2016 – mai 2017.

  Scopul spectacolului este informarea, conștientizarea și prevenirea acestui fenomen. Astfel, la sfârșitul lunii septembrie, publicul cu vârsta +16, va putea viziona gratuit spectacolul actorilor Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

Conform studiului UNICEF în Republica Moldova, 10% dintre copii sunt expuși abuzului sexual.

Ademenirea și racolarea copiilor prin intermediul rețelelor de socializare pentru trafic în scopul exploatării sexuale și pornografiei infantile a devenit un flagel al societății moderne care afectează nu numai Moldova dar și alte țări ale lumii.

  Protejarea copiilor este o datorie a întregii societăți și a fiecărui cetățean în parte.

  Premiera spectacolului „Corp de Copil” a avut loc pe 11 și 12 iulie curent, în incinta unui liceu din capitală.

   Proiectul este susținut de Inspectoratul General de Poliție, Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane, Centrul pentru combaterea crimelor informatice, Departamentul Instituțiilor Penitenciare, Procuratura Generală, Curtea de Apel Chișinău, La Strada, și CNPAC.

Daniel Aramă