Clopoțelul a sunat pentru elevii de la gimnaziul Hârtop

  Elevii din comuna Hârtop, raionul Cimișlia, au început cu dreptul un nou an școlar. Îmbrăcați frumos și cu brațele pline cu flori, aceștia au revenit după vacanța mare, în împărăția cunoștințelor, pentru a învăța multe lucruri noi.

   Atenția tuturor elevilor prezenți la careul de sărbătoare a fost îndreptată spre cei 16 cei mai mici școlari, care au pășit în acest an în lumea cunoștințelor. (Vezi Foto/Video)

  În mesajul adresat elevilor, dar și zecilor de părinți, Tatiana Crăciun, directoarea gimnaziului, a menționat că, în acest an, numărul elevilor gimnaziului este în ușoară creștere, datorită optimizărilor din sistemul de învățământ, în urma căreia elevii din satele Ialpug și Prisaca sunt transportați la gimnaziu. 

Elevii gimnaziului, prezenți la careul solemn

  „După o vară foarte lungă, mă bucur să vă revăd. Ziua de 1 septembrie îmi trezește multe emoții, văzându-vă sănătoși, frumoși și dornici de noi descoperiri”.

   Elevii claselor gimnaziale au pregătit un program vast și interesant pentru învățăceii care au pășit pentru prima oară pragul școlii. După un recital de cântece și dansuri, elevii clasei a noua le-au înmânat primele abecedare proaspeților colegi de școală.

Prezent la eveniment, primarul comunei, Vladimir Medoni, s-a adresat elevilor cu următorul mesaj. 

„Dragi copii, astăzi mă simt ca în clasa întâi, am învățat și eu în această școală  până în clasa a noua. De fiecare dată când pășesc pragul școlii, mă copleșesc amintirile. Vreau să vă anunț că voi asista la lecții, în fiecare clasă, fiind alături de voi cu sufletul, pentru ca să învățați bine. Mă bucur că în acest an sunteți 192 de elevi, iar la anul, cred că veți fi peste 200. Nu cred că școala din satul Hârtop este mai rea decât oricare altă școală din raionul Cimișlia.

  De asemenea, edilul-șef s-a arătat încrezător că, în scurt timp, elevii din satul Mereni nu vor mai face cale lungă până la școala din Gura Galbenei. Aceasta se datorează faptului că, timp de un an, interconexiunea rutieră dintre satul Hârtop și Mereni va fi îmbunătățită, grație construcției unei porțiuni de drum dintre aceste localități.

  Novicii le-au demonstrat colegilor mai mari că sunt demni de a fi elevi în clasa întâi. Aceștia au recitat mai multe poezii și au cântat asistenței despre dorința acestora de a învăța la școală.

 Cu un mesaj de felicitare din partea Direcției raionale de Învățământ a venit Ludmila Prisăcaru, inspector școlar, în cadrul aceleiași direcții.

   „Stimați profesori, părinți. Astăzi este o zi specială, în care, conform unei bune tradiții, ne adunăm cu toții la școală, după o vacanță lungă.

Picilor din clasa întâi le doresc cât mai multă socializare în noul colectiv, iar celor din clasa a noua – tărie de caracter și să tindeți să vă îndepliniți visele. Mă mândresc cu voi, deoarece suntem toți cetățeni ai acestei țări. Vă doresc cât mai multe surprize și succese în noul an de învățământ”.

  După încheierea careului solemn, elevii au mers în sălile de clasă, unde s-au desfășurat ore de dirigenție dedicate limbii române.