Locul unde oamenii regăsesc Sănătatea, regăsesc Speranța și Încrederea în Dumnezeu

  Pe an ce trece, tot mai mulți oameni analizează și își pun întrebări referitor la sănătatea lor. Alimentația nesănătoasă, munca stresantă și grijile cotidiene cauzează tot mai multe boli diverse, care reduc speranța de viață, calitatea traiului. În disperare de cauză, cetățenii caută remediul pentru starea lor de sănătate trupească și sufletească precară, vor să trăiască fericiți și să se poată bucura de bunurile vieții.

  Unii deja și-au găsit calea spre o viață mai frumoasă, fericită și sănătoasă la Centrul de Medicină Lifestyle-Speranța de lângă localitatea Sărata Nouă, raionul Leova. Stațiunea, aflată într-un loc pitoresc, la poalele unei păduri, este locația perfectă unde mulți găsesc liniștea sufletească și remediu pentru sănătate. E aer curat și liniște aici, ciripitul păsărilor și zumzetul albinelor creează o atmosferă feerică. Ceea ce e foarte important pentru tratament. Mai mult decât atât, oamenii ajunși aici, învață cum să aibă un suflet curat și toată atenția și recunoștința să o îndrepte spre Dumnezeu.

  Centrul de sănătate „Speranța” este unul de tip nou în Republica Moldova. Aici sunt prestate servicii medicale de recuperare în medicina generală, patologii precum bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, obezitatea, bolile aparatului locomotor și alte maladii generale. Hrana este vegetală, este interzis categoric consumul de alcool și fumatul. Dar cel mai important lucru e că, în afară de faptul că se oferă soluții pentru învingerea unei anumite maladii, se acordă o mare atenție deprinderii și conștientizării pacienților de a duce un mod de viață sănătos. Aici contează foarte mult calitatea produselor alimentare. Pe teritoriul sanatoriului există sere, unde se cultivă legume. Multe produse sunt obținute chiar aici, iar cele aduse sunt procurate din surse sigure, fiind verificate minuțios certificatele de calitate. 

Locul unde oamenii regăsesc Sănătatea, regăsesc Speranța și Încrederea în Dumnezeu

Fiecare pacient are program individual

  „Aici se pot odihni până la 50 de persoane într-un sejur. Fiecare pacient este tratat în mod individual, având un terapeut care are grijă de el pe parcursul întregului sejur. Printre pacienți se află mereu doctorul Iurie Cușnir care prescrie tratamentul la fiecare persoană individual și monitorizează evoluția stării de sănătate. În plus, avem asistenți medicali și terapeuți cu experiență”, ne spune Valeriu Țurcanu, administratorul Centrului de sănătate.

  În fiecare zi, seara și dimineața, pacienții asistă la ore de sănătate prezentate de doctorul Iurie Cușnir, care le vorbește despre cele mai cunoscute maladii, cum pot fi prevenite sau cel puțin diminuate efectele bolii și cum să ducă un mod de viață sănătos pentru a ține departe orice afecțiune. 

Galina Țurcanu, soră medicală superioară, analizează, împreună cu doctorul, rezultatele analizelor medicale ale pacienților

  La centru se pune accent pe aer curat, odihnă, mâncare sănătoasă, pe proceduri, care sunt diverse. Hotelul în care   sunt cazați pacienții este curat, toate camerele dispun de grup sanitar individual, sunt dotate cu climatizoare. Aici se fac fac diverse proceduri – masaje relaxante suedeze, care scot tensiunea musculară și relaxează întreg organismul. Mulți solicită proceduri suplimentare de împachetări alternative (rece-cald), datorită cărora crește imunitatea de patru ori. Se mai fac masaje cu gheață, care ajută la diminuarea durerilor mari de spate și de articulații. Se mai efectuează masaje cu parafină, se pun cataplasme cu lut.   

„Speranța” are un sediu modern

  Lutul are proprietăți curative deosebite, care acționează în timp și rezolvă pe cale naturală problemele la articulații. Ajută și la sinuzite și te salvează de intervenții chirurgicale. Se aplică și cataplasme cu cărbune, îndeosebi la oamenii care au răni, și se fac băi de cărbune persoanelor bolnave de cancer.

  Pacienții mai beneficiază de proceduri, cum ar fi hidromasajul, sauna, băi alternative de picioare, de mâini și de șezut. De exemplu, pacientul ține picioarele în apă fierbinte de până la 50 de grade timp de trei minute, apoi timp de 30 secunde le ține în apă cu gheață. Astfel, se rezolvă problemele cu circulația sangvină. Se mai face baie cu apă fierbinte pentru a mări treptat temperatura corpului până la 40 de grade. E o procedură mai complicată, strict monitorizată de lucrătorul medical. Se face în cazul bolilor grave sau când în organism sunt prezenți diverși viruși care nu rezistă la temperatura corpului atât de mare. 

Oamenii și-au dat seama că nu trebuie să aștepte până îi doboară boala, ci să facă profilaxie

O zi la sanatoriu

  Fiecare zi la Centrul „Speranța” începe cu înviorarea și marele dejun, care este masa principală a zilei, oferind cantitatea de energie de care are nevoie omul pe parcursul unei zile. Urmează programul anti-stres și seminarul medical. Începând cu ora 9.00, fiecare pacient are program individual, în funcțiile de afecțiunile de care suferă. După prânz, pacienții sunt însoțiți la o plimbare prin pădure, după care continuă programul individual. Apoi, cu toții sunt invitați la Clasa culinară, unde un bucătar iscusit îi învață cum să prepare mâncare gustoasă și sănătoasă. După cină, cu toții sunt invitați la al doilea seminar medical.

  Centrul de Medicină Lifestyle Speranța – Moldova face parte dintr-o asociaţie non-profit (Centrul de Sănătate şi Medicină Preventivă Moldova). CML este o persoană juridică ce a luat fiinţă în anul 2002, al cărei scop este creşterea nivelului de sănătate fizică, psihică, socială şi moral-spirituală în Rep. Moldova, prin educaţie sanitară şi medicină preventivă, făcute într-o manieră profesionistă, în acord cu progresul ştiinţei medicale şi în spirit creştin.

 

CASETA

Centrul de Sănătate și Medicină preventivă „Speranța”

Sărata Nouă, raionul Leova

Tel.: (373) 26362134, (373) 67652147

http://centrulsperanta.org/