Scara Prahovei, Cimișlia, 2017, parc, felinar,

Colaborarea cu județul Prahova dă roade (Foto)

  Un nou memorial a fost inaugurat duminică la Cimișlia. Este vorba despre Memorialul Eroilor Neamului Românesc, care a fost construit în centrul istoric al orașului Cimișlia, grație suportului financiar din partea Consiliului Județean Prahova.

  Eforturile depuse de către arhitectul Victor Cojocar, timp de doi ani, au creat noi trasee de circulație pentru orășeni, dar și pentru oaspeții orașului. Astfel, scara din cadrul acestui memorial a fost numită „Scara Prahovei”. Aceasta unește centrul orașului cu muzeul localității și biserica „Adormirea Maicii Domnului”. Scara Prahovei, Cimișlia, 2017, parc, felinar,

  Primarul orașului, Gheorghe Răileanu, a ținut să menționeze că memorialul este unul dintre elementele centrului istoric al orașului.

  „Sunt surprins de frumusețea acestei creații. În viitorul apropiat, orașul Cimișlia va deveni un centrul al românismului, iar această colaborarea va fi în serviciul națiunii”.

  Prezentă la eveniment, Ludmila Sfârloagă, vicepreședintă a Consiliului Județean Prahova, a menționat că investiția în construcția acestui memorial economisește cinci minute din viața unui cetățean.

  Anul acesta, Consiliul Județean Prahova a alocat încă 40.000 de euro, destinați reconstrucției unei clădiri din cadrul complexului muzeistic al orașului, în care urmează a fi expuse obiecte din cadrul muzeului, precum și găzduirea unor expoziții temporare.

  Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a menționat că acest proiect este un prim pas în cadrul colaborării dintre localități.

  „Vom veni de fiecare dată cu mare plăcere în sprijinul dumneavoastră, în măsura posibilităților, pentru că și noi la vremea noastră am beneficiat de ajutor”.

  Monumentul înălțat în memoria ostașilor neamului care au căzut pe câmpurile de luptă în cadrul primului război mondial reprezintă o acvilă cu o cruce în plisc.

  Pentru construcția memorialului, Consiliul Județean Prahova a alocat circa 1,5 milioane de lei moldovenești, fiind utilizate materiale de construcție autohtone.

 Daniel ARAMĂ