74 de deputați au votat pentru sistemul electoral mixt

  Proiectul votului mixt a fost votat în lectura finală de către 74 de deputați, în pofida faptului că mii de cetățeni au ieșit astăzi în fața Parlamentului și au cerut să nu fie modificat sistemul electoral. 

Fracțiunea partidului Comuniștilor a părăsit sala în semn de protest iar  Vladimir Voronin a ținut un discurs în fața presei.

  „Comisia de la Veneția nu se permite modificarea legii cu privire la alegerile parlamentare. Aceeași poziție o are Comitetul Politic al Uniunii Europene. Acest proiect le aparține socialiștilor, numai că ei nu fac nimic de sine stătător, precum nu fac nimic în politica moldovenească”.  

Imagine simbol, sursa: romaniacurata.ro

  În declarația sa, Voronin declară că nu a fost consultată societatea civilă iar Partidul Comuniștilor ar putea negocia participarea comună în alegerile parlamentare, cu partidele de opoziție care boicotează acest proiect de lege.

  Totodată, și fracțiunea Partidului Liberal și-a exprimat nemulțumirea față de adoptarea sistemului electoral mixt, menționând că în scurt timp, tandemul PD-PSRM va efectua tranzacții cu deputați, asemănător cu transferurile unor fotbaliști de la un club la altul.