Caravana Unirii a ajuns în raionul Cimișlia

  Peste 300 de tineri vizitează, în perioada 1 iulie – 13 august, localitățile din 11 raioane ale țării, pentru a promova ideea Unirii Basarabiei cu Țara. Caravana Unirii, organizată de ONG-ul „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP), și-a propus să informeze cetățenii despre beneficiile Unirii Republicii Moldova cu România. 

    Tinerii participanți la caravană sunt elevi și studenți voluntari, care au decis să-și petreacă vara într-un mod deosebit. În această săptămână, Caravana Unirii a ajuns în raioanele Cimișlia și Căușeni, iar următoarele destinații ale voluntarilor sunt raioanele Căușeni și Ștefan Vodă. 

Participanți la Caravana Unirii
Participanți la Caravana Unirii

 „Observăm o schimbare față de anul trecut. Dacă, anul trecut, în cadrul Caravanei Unirii, întâlneam mai mulți oameni sceptici față de ideea Unirii Republicii Moldova cu România, în anul acesta numărul unioniștilor a crescut considerabil. Cetățenii sunt dezamăgiți de actuala clasă politică și își doresc un trai mai bun în România Mare”, a precizat Vlad Bilețchi, președintele asociației „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).

   La Cimișlia, tinerii au fost întâmpinați de primarul Gheorghe Răileanu, care le-a urat succese voluntarilor Caravanei. 

„Voi sunteți viitorul, doar tinerii ne vor aduce acasă, în Patria–Mamă. Cimișlia este unul din cele mai unioniste raioane și mereu veți fi primiți cu brațele deschise”, a declarat tinerilor primarul Gheorghe Răileanu.

  Amintim că, în perioada 1 iulie – 13 august 2017, ODIP organizează cea mai mare Caravană a Unirii. Timp de șase săptămâni, voluntarii de la ODIP vor vizita mai multe localități din raioanele Ialoveni, Anenii Noi, Strășeni, Călărași, Ungheni, Criuleni, Orhei, Cimișlia, Căușeni, Ștefan Vodă, Nisporeni etc. Scopul campaniei este de a informa oamenii cu privire la beneficiile unirii Republicii Moldova cu România. 

  Tinerii care doresc să participe în următoarele ediții ale caravanei, se pot înscrie pe site-ul www.odip.md, completând formularul de participare. Organizatorii asigură cazarea, alimentația și transportul participanților. Tinerii care vor participa în două tururi ale caravanei vor avea ocazia să meargă GRATUIT în România, la munte sau la mare, timp de șapte zile, iar cheltuielile vor fi acoperite de organizatori. 

  Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale și a culturii românești.

Daniel ARAMĂ