Cum să tratezi arsurile solare ?

   Arsurile solare sau opăririle minore trebuie tratate cu seriozitate, pentru că pot apărea complicaţii. Pentru a reduce usturimile, durerea, mâncărimile şi pentru a stimula regenerarea pielii, foloseşte aceste remedii!

Unguent cu vitamina E

 De îndată ce începe procesul de vindecare, o cremă cu vitamina E poate contribui la refacerea elasticităţii ţesutului şi la reducerea cicatricelor. 

Imagine simbol
Imagine simbol

Gel de aloe vera

  Aloe vera este un grozav prim ajutor în cazul arsurilor. Iată ce trebuie să faci: rupe pur şi simplu o frunză de aloe vera şi împrăştie direct pe arsură gelul gros care iese din ea. Dacă acest lucru este făcut cât mai curând după arsură, este stimulată vindecarea.

Miere de albine

 După ce pielea s-a răcit, un tratament naturist excelent este mierea. Aceasta este antiseptică şi, în acelaşi timp, grăbeşte vindecarea.

Ulei esențial de levănțică

  Și uleiul de levănțică are proprietăți antiinflamatoare și antianalgezice și stimulează vindecarea țesuturilor. Este folosit ca prim ajutor eficient pentru arsuri încă din primii ani ai secolului trecut. Reține să-l aplici în amestec cu ulei de măsline sau de floarea-soarelui!

Evită să bei lichide calde
  Persoanele care suferă arsuri trebuie să ocolească băuturile calde, să bea apă rece, cu înghițituri foarte mici. Așa se vor înlocui lichidele pierdute din organism!