insolație, sport, alergare, rău

Soluţii naturale care ajută în insolaţie

   Statul la soare ore în şir, fără măsuri de protecţie, ne poate da insolaţii. Află că, şi pentru această problemă, farmacia naturii are soluţii. Este bine de ştiut însă că plantele trebuie folosite doar în cazurile uşoare, când simptomele insolaţiei nu sunt severe. Insolaţia poate deveni o urgenţă medicală, când este absolut nevoie de consult medical.   

insolație, sport, alergare, rău
Imagine simbol

  Atunci când ne petrecem mult timp în soare, fără pălărie sau şapcă, se produce o supraîncălzire la nivelul capului, astfel că „termostatul” organismului se dereglează. Rezultatul se numeşte insolaţie, cu simptome precum dureri de cap violente, febră, greaţă, somnolenţă şi, în cazuri mai grave, chiar pierderea cunoştinţei.

  Insolaţia nu trebuie neglijată, pentru că, în cazuri severe, poate provoca tulburări neurologice şi afectare renală sau cardiacă. Prima măsură în insolaţie este ducerea victimei într-un loc răcoros, hidratarea cu apă sau cu sucuri naturale, duşurile nu foarte reci şi aplicarea de comprese reci la articulaţii, pentru scăderea temperaturii.

 Cicoarea reglează temperatura corpului

  Unul dintre cele mai bune remedii indicate în tratamentul naturist al insolaţiei este cicoarea, această plantă ajutând la reglarea temperaturii corporale. În plus, planta tratează durerea de cap şi senzaţia de greaţă, simptome survenite după ce ai stat mult la soare.

  Menta

  Menta este un alt remediu folosit cu succes contra senzaţiei de greaţă. Se consumă infuzie de mentă (o linguriţă de frunze la 200 ml de apă clocotită), la temperatura camerei, trei ceaiuri pe zi.

  Contra durerilor de cap din insolaţie se pot aplica pe frunte sau pe tâmple comprese reci cu frunze de mentă.

Cataplasme în caz de arsuri uşoare

  Adesea, insolaţia este însoţită şi de arsuri pe piele. Atunci când este vorba de arsuri uşoare, pot fi aplicate extern cataplasme cu frunze de varză zdrobite sau cu cartofi raşi (acest ultim remediu ajută şi la scăderea febrei).