Plantație de cânepă, nimicită la hotarul Moldo-Ucrainean

  Plantații de cânepă și mac, care se întindeau de-a lungul liniei de frontieră, au fost descoperite și nimicite de către angajaţii Poliţiei de Frontieră, anunță site-ul instituției.

Polițiștii nimicesc plantele de cânepă, foto: border.gov.md
Polițiștii nimicesc plantele de cânepă, foto: border.gov.md

  În direcția satului Săiți, r-nul Căușeni, polițiștii de frontieră au identificat o parcelă de 0,3 ha, pe care creșteau circa 8 mii plante de cânepă. Urmare a cercetărilor de la fața locului, s-a constatat că plantele nu au fost cultivate sau special îngrijite, dar creșteau în sălbăticie. Toată cânepa a fost zmulsă și nimicită prin ardere.

  Pe malul râului Prut circa 90 fire de mac au fost depistate de polițiștii de frontieră din Cuconeștii Noi. Și în cazul dat, plantele au fost culese și arse. 

Plantele de mac, depistate de către polițiști, foto: border.gov.md
Plantele de mac, depistate de către polițiști, foto: border.gov.md

  De menționat că angajații Poliției de Frontieră continuă să întreprindă, în cadrul operaţiunii speciale ”MAC 2017”, acţiuni ferme în vederea combaterii traficului ilicit de droguri de origine vegetală, nimicirii plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificării persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră.