copii, dans, tabără, odihnă, vacanță, izvoraș, zloți,

A început sezonul estival la tabăra de odihnă pentru copii „Izvoraş”

   A avut loc deschiderea oficială a sezonului estival la Tabăra de odihnă pentru copii „Izvoraş”, situată la o margine de pădure din apropierea satului Zloţi din cadrul comunei Codreni, raionul Cimişlia.

  120 de elevi din clasele primare ale instituţiilor educaţionale au dat  startul vacanţei de vară în primul sejur organizat de către Direcţia învăţământ general Cimişlia cu sprijinul financiar al Consiliului raional.  

copii, dans, tabără, odihnă, vacanță, izvoraș, zloți,
Spectacolul de la inaugurarea sezonului estival la Tabăra de odihnă pentru copii „Izvoraş” din raionul Cimişlia 

  La numai două zile după ce aceştia au venit la Tabăra de odihnă pentru copii„Izvoraş” din preajma localităţii Zloţi, aici a avut loc inaugurarea festivă a noului sezon estival.

  Evenimentul a început cu onorarea de către întreaga asistenţă a simbolurilor naţionale – Drapelul şi Imnul de Stat ale Republicii Moldova, după care au urmat prezentările celor trei echipe, care locuiesc în tot atâtea case etajate de pe teritoriul taberei şi care şi-au ales denumiri destul de exotice: „Steluţele”, „Albinuţele” şi „Legendarii”.

  E de menţionat faptul că, sub îndrumarea educatorilor, elevii au dat dovadă de multă creativitate, mulţi dintre ei demonstrând că sunt înzestraţi cu talent în diverse domenii. Astfel, Anastasia Beriozov şi Aurica Vacarciuc au recitat creaţii proprii; Alexandrina Şveţ şi Victoria Burdujan au interpretat cântece moderne;   „Legendarii” au cules aplauzele colegilor pentru un dans popular în ritmul cunoscutei melodii „Hora din Moldova”; Albinuţele” au venit în scenă cu un dans în stil contemporan, iar „Steluţele” au încheiat spectacolul cu un vals clasic din opt perechi.

  Partea a doua a evenimentului a cuprins alocuţiuni ale adulților. Precum era şi firesc, primul a vorbit Veaceslav Hotnog, directorul Taberei „Izvoraş”, care deja al treilea sezon consecutiv se află în această funcţie. El a felicitat copiii cu ocazia vacanţei mari, a făcut prezentările corpului didactic ce va activa aici pe tot parcursul activităţii acestei instituţii, şi-a exprimat speranţa că elevii se vor bucura din plin de posibilităţile oferite pentru întremarea sănătăţii şi organizarea unei odihne cât mai  plăcute.

  Calde felicitări cu prilejul începerii sezonului estival a adresat asistenţei şi Mihai Popescu, şeful Direcţiei învăţământ general din cadrul Consiliului Raional Cimişlia. Dumnealui a specificat că administraţia raionului acordă o atenţie deosebită instruirii şi educării generaţiei tinere, inclusiv în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea la un nivel înalt a vacanţei de vară. Problema în cauză a fost examinată la o şedinţă specială a consilierilor raionali acum o lună, în care a fost adoptată o decizie specială, care stabileşte sarcini concrete pentru toate structurile responsabile de sezonul estival şi care se îndeplineşte cu succes. Drept dovadă serveşte şi începerea, în termenul stabilit, a funcţionării Taberei de odihnă pentru copii „Izvoraş”. 

copii, dans, tabără, odihnă, vacanță, izvoraș, zloți,
Spectacolul de la inaugurarea sezonului estival la Tabăra de odihnă pentru copii „Izvoraş” din raionul Cimişlia

  „După cum v-aţi convins, a spus Mihai Popescu, adresându-se copiilor, persoanele responsabile au avut grijă ca aici să existe toate condiţiile pentru ca voi, pe parcursul a 10 zile,  să vă întăriţi organismul din punct de vedere fizic, să vă dezvoltaţi intelectul, să mâncaţi bine şi gustos, să aveţi parte de o odihnă activă şi de mare folos. Utilizaţi din plin toate aceste posibilităţi, stabiliţi noi relaţii de prietenie şi bucuraţi-vă de această vacanţă minunată”.

  În seara aceleiaşi zile, pentru elevii de la tabără a fost organizată o discotecă.

  Solicitat de „Gazeta de Sud”, şeful Direcţiei învăţământ general a Consiliului Raional Cimişlia a declarat că în total în Tabăra de odihnă pentru copii „Izvoraş” vor fi organizate cinci ture a câte 10 zile fiecare, adică de serviciile acestei instituţii de agrement vor beneficia nu mai puţin de 600 de elevi. „Dar numărul doritorilor de a veni aici, a accentuat sursa citată, este mult mai mare”.

                                                                                     Ion CIUMEICĂ