poliția de frontieră, autospecială, duster,

Video: Mașina Poliției de Frontieră a fost răsturnată de un șofer beat

  În seara zilei de ieri, un echipaj al poliției de frontieră a fost lovit de către un șofer neatent în urma căruia, automobilul de serviciu s-a răsturnat. Incidentul a avut loc la intrarea în satul Congaz, în preajma unei benzinării.

  Camera de supraveghere a benzinăriei a surprins momentul accidentului, în care se vede momentul tamponării echipajului poliției, care se deplasa cu  semnalele sonore și luminoase.

  În urma impactului, patru polițiști de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD au avut de suferit diverse traumatisme, unul dintre care, fiind în stare gravă, a fost transportat de urgență la spital.

  La fața locului au intervenit organele de resort, care au constatat că șoferul BMW-ului, un moldovean de 22 de ani, locuitor al satului Beșalma, se afla în stare de ebrietate avansată. Urmare a testării alcooscopice s-a depistat 0,90 mg/l în aerul expirat. Mai mult, tânărul nu avea permisul de conducere conform sistemului informațional și nici vinieta, ținând cont că mașina era înmatriculată în Marea Britanie, având volanul pe dreapta. De menționat că în conformitate cu regulile de circulație rutieră este interzisă conducerea pe timp de noapte a automobilului echipat cu volanul pe dreapta.

  Dacă vinovăția șoferului va fi demonstrată, acesta riscă riscă o amendă în valoare de la 750 până la 850 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore și privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Toți cei patru polițiști de frontieră implicați în accident sunt în afara oricărui pericol.