„Fii agricultor activ, depune cererea de subvenționare și poți obține sprijin financiar” – mesaj transmis şi la Cahul

  Oficiul central al Agenției de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA), în comun cu secțiile teritoriale ale AIPA, este în proces de desfăşurare a sesiunilor de informare a producătorilor agricoli cu privire la Regulamentul de subvenționare aprobat pentru anii 2017-2021.

  În acest context, recent, în incinta Consiliului Raional Cahul, a fost organizat seminarul de informare cu genericul „Măsurile de sprijin și procedurile de depunere a dosarului spre subvenționare”. La eveniment au participat reprezentanți ai oficiului central al AIPA, ai Direcției agricultură și dezvoltare economică din subordinea Consiliului Raional Cahul și producători agricolii din raion.

secvență din cadrul întrunirii
secvență din cadrul întrunirii

  În cadrul seminarului, Galina Petrachi, director adjunct al AIPA, i-a familiarizat pe participanți cu prevederile Regulamentului, acordând o atenție deosebită modificărilor și completărilor incluse în document, precum și procesului de depunere a dosarului pentru subvenționare.

  Directorul AIPA, Nicolae Ciubuc, a subliniat că nu sunt modificări majore față de procesul de subvenționare din anii precedenți, cu excepția faptului că se va depune un singur dosar de subvenționare în cadrul uneia și aceleiași acțiuni de sprijin. Totodată, solicitanții de subvenții care au obținut, în ultimii trei ani calendaristici, subvenții de nouă milioane de lei nu vor putea beneficia de suport din partea statului.

  La încheierea seminarului, reprezentanții Microinvest, companie care contribuie la dezvoltarea social-economică prin oferirea responsabilă și transparentă a împrumuturilor, au oferit o informație succintă și utilă pentru producătorii agricoli.

  Obiectivul general al campaniei este informarea pe larg a producătorilor agricoli cu privire la mijloacele financiare aferente măsurilor de sprijin în anii 2017-2021, posibilitatea de accesare a acestora, modalitatea de completare a dosarelor și condițiile de eligibilitate a solicitanţilor de subvenţii.

  În urma acestui seminar, producătorii care au fost prezenți s-au interesat de procesul de subvenționare, adresând multiple întrebări din diferite domenii.

  Regulamentul privind condițiile, ordinea și procedura de acordare a mijloacelor Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural a fost aprobat, în ședință de Guvern, la 17 mai 2017, pentru o perioadă de 5 ani (2017-2021).

Sorina REMENTOVA