haragâș, Cantemir, monument, salvatori,

În memoria salvatorilor decedați la Haragâș, a fost inaugurat un monument

  Complexul-memorial în memoria echipajului aerian SMURD Iași, decedat în timpul unei misiuni de salvare, a fost inaugurat în localitatea Haragâș, raionul Cantemir, anunță Serviciul Protecției Civile și Situații Excepționale. 

haragâș, cantemir
imagine simbol, foto: dse.md

 Evenimentul a început cu un serviciu divin, oficiat de un sobor de preoți din România. Ulterior, oficialii prezenți, premierul RM, ministrul Afacerilor Interne, ambasadorul României în RM, secretarul de stat al MAI România, șeful Serviciului PC SE, au venit cu mesaj către rudele echipajului SMURD Iași căzut, asigurându-i că vor fi mereu alături de ei și că memorialul a fost construit ca un tribut pentru cei care și-au riscat propria viață pentru a salva altele.

  Complexul memorial a fost inaugurat, panglica fiind tăiată de către Raed Arafat, secretarul de stat al MAI România și șeful Serviciului Situații Excepționale, Mihail Harabagiu.

  Părinții, rudele, colegii salvatori, medici și paramedici din Republica Moldova și România, împreună cu oficialitățile prezente, dar și locuitorii satului Haragâș au depus flori la placa comemorativă, amintindu-și de cei patru membri ai echipajului. 

haragâș, Cantemir, monument, salvatori,
Rudele și colegii salvatorilor depun flori, foto: dse.md
haragâș, Cantemir, monument, salvatori,
Rudele și colegii salvatorilor depun flori, foto: dse.md

  În cadrul evenimentului, reprezentanții Poștei Moldovei, au anunțat că urmează a fi pus în circulație un timbru poștal, care reprezintă imaginea echipajului aeromedical.

  Amintim, că la construirea acestui complex-memorial  au contribuit angajații Ministerelor Afacerilor Interne din țara noastră și România, o altă contribuție fiind donațiile din partea cetățenilor solidari. Elicopterul SMURD Iași, a dispărut de pe radare, anul trecut, pe data de doi iunie, pierzându-și viața întregul echipaj aeromedical, în drum spre o misiune de salvare.