sezon sportiv, gura galbenei, berbec, trânta, tineri sport

Gura Galbenei: deschiderea sezonului sportiv

  Zi importantă în localitatea Gura Galbenei, raionul Cimișlia. La data de 21 mai, aici a avut loc deschiderea sezonului sportiv, eveniment ce se desfășoară deja de câțiva ani la rând.

  La Gura Galbenei, sportul e mai mult decât o activitate distractivă. După ce chiar și primarul satului, Victor Stână, a absolvit Facultatea de educație fizică și sport, fiind antrenor de footbal ani buni, consătenii îi calcă pe urme. Satul se bucură și astăzi de succesele înregistrate la footbal, baschet, volei, atletism, rugby și alte probe sportive, fiind ani la rând învingători. Astfel, nu în zadar sătenii spun: ,,O gură, numai una – Gura Galbenei”. 

sezon sportiv, gura galbenei, berbec, trânta, tineri  sport
Secvențe de la deschiderea sezonului sportiv.

  Cu prilejul Zilei Sportivului și Zilei Mișcării Olimpice, cu sprijinul Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova, duminică, 21 mai, pe stadionul „Tricolor” s-a dat start sezonului competițional. Primăria satului Gura Galbenei a desfășurat un program vast de activități sportive, la care au participat consătenii.

  Programul zilei a cuprins: Turneul de juniori la minifotbal a.n 2003-2006 (învingător – Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Cimișlia; meciul de fotbal Gura Galbenei, Cimișlia – Sadaclia, Basarabeasca; ridicarea greutăților: învingător – Dumitru Ciobanu; alergarea pe distanța de 60 m: învingător – Sandu Mihailovschi; alergarea pe distanța de 100 m: învingător – Vasile  Gâscă; lupta de mâini:  învingător – Valeriu Tacu; lupta pentru „Cucoșul viu”: învingător – Dan Jentimir; Lupta pentru „Berbecuțul viu”: învingător – Vasile Gâscă; Lupta pentru „Berbecul viu”: învingător – Andrei Tărâță.

  La sfârșit de program, primarul satului,Victor Stână, a menționat: „Vă mulțumesc pentru participare, pentru energia și motivația cu care ne-ați molipsit! Sportul înseamnă curaj, să fim la fel de curajoși toată vara!”.                                                                        

         Doina PREPELIŢA,

         studentă la Universitatea de Stat din Moldova