Târgul locurilor de muncă la Cahul

La finalul săptămânii trecute, Agenția pentru Ocuparea Forțelor de Muncă din Cahul a organizat Târgul locurilor de muncă.

targul

În cadrul târgului, persoanele interesate de a-și găsi un loc de muncă sau a-și continua studiile în cadrul școlilor profesionale, colegiilor sau universităților din Cahul, au avut posibilitatea să ia cunoștință de ofertele acestora, să facă schimb de date de contact și, desigur, să se familiarizeze cu condițiile de muncă sau studii.

Acest eveniment este foarte important pentru persoanele care, din păcate, au statut de șomer și vor cât de cât să-și realizeze visul de a avea o carieră. La Cahul, noi avem o bază solidă pentru a pregăti specialiști în diferite domenii: Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, Colegiul „Iulia Hasdeu”, Colegiul de Medicină, școlile profesionale nr.1 și nr.2 etc. Pentru noi, acest lucru este foarte important, în perspectiva deschiderii aici în oraș a unor întreprinderi care vor avea nevoie de muncitori calificați”, a menționat Vladimir Calmîc, vicepreședinte al raionului Cahul.

Eugenia Sarsaman, șefa AOFM Cahul, a menționat că Agenția prestează servicii de instruire profesională gratuite, care sunt destinate persoanelor de la 16 ani până la vârsta de pre-pensionare.

În anul acesta, comparativ cu anul trecut, avem înregistrate mai multe locuri de muncă, dar avem cam tot același număr de persoane înregistrate. Ideea e că salariile sunt acelea care sunt și oamenii noștri ori aleg să plece peste hotare, ori să activeze în domeniul privat, evitând instituțiile de stat”, a conchis Eugenia Sarsaman.

Potrivit datelor AOFM Cahul, în prezent sunt înregistrate 277 de locuri vacante doar în orașul Cahul. Printre cele mai multe se numără cele din domeniul industriei ușoare (textile) – 139 de locuri vacante, învățământ – 68 de locuri vacante, Direcția Regională Sud Poliția de Frontieră – 33 de locuri vacante, Inspectoratul de Poliție Cahul – 27 de locuri vacante etc.