Cum descopereau infracțiunile trei polițiști din Cantemir

Trei poliţişti din orașul Cantemir vor compărea pe banca acuzaților, după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul „SUD”, a expediat în judecată dosarul penal deschis pe numele lor. Aceștia sunt învinuiți de tortură.

politia

Potrivit circumstanțelor cauzei penale, în aprilie 2016, trei poliţişti, angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Cantemir, în cadrul investigării unui caz de furt, i-au transportat pe trei tineri, dintre care doi erau minori, în incinta Inspectoratului de poliție.

Acolo, victimele, fiind suspectate de comiterea unui furt, au fost maltratate cu scopul de a recunoaște vina în comiterea infracţiunii, cauzându-le leziuni corporale, care se calificate drept vătămare medie a integrității corporale și a sănătății.

Acum, dacă vor fi găsiți vinovați de cele incriminate, poliţiştii riscă pedepse de la 8 până la 15 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani. Doi dintre inculpaţi au obligaţia de a nu părăsi ţara, iar unul se află în arest la domiciliu.