Avertizare Cod Galben de înghețuri pe întreg teritoriul țării

  În jur de 80 de localități din zece raioane au rămas fără curent electric, joi, 20 aprilie, din cauza vremii nefavorabile. Este vorba despre localități din raioanele Criuleni, Strășeni, Orhei, Ialoveni, dar și orașe din UTA Găgăuzia.

  Utilajele ÎS „Administrația de Stat a Drumurilor” au intervenit pe mai multe trasee naţionale presărând material antiderapant în raioanele Hânceşti, Orhei, Rezina, Ialoveni, Criuleni, Anenii-Noi, Străşeni, Nisporeni şi Călăraşi. 25 de tone de material antiderapant au fost utilizate pe drumul R3 Chişinău-Hânceşti Cimişlia-Basarabeasca – frontieră cu Ucraina şi M3 Chişinău Comrat-Giurgiuleşti – frontieră cu România.
În total, pe toate traseele pe care s-au efectuat lucrări au fost antrenate 22 de autospeciale şi au fost utilizate peste 200 de tone material antiderapant.

Premierul a dispus să fie evaluate pagubele provocate de ninsori

 Prim-ministrul Pavel Filip a dispus Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale şi Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare să efectueze o evaluare urgentă a pagubelor provocate de ninsorile din ultimele 24 de ore şi să propună un plan concret de măsuri pentru remedierea situaţiei de criză şi sprijinirea agricultorilor. Planul urmează să fie discutat vineri, 21 aprilie, într-o şedinţă specială la Guvern. 

Foto: Gazeta de Sud
Foto: Gazeta de Sud

  Pavel Filip a cerut Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale să ia măsuri de urgenţă, atât de prevenție, cât și de intervenție, impuse de situația creată de condițiile climaterice nefavorabile. Totodată, premierul a solicitat SPCSE să monitorizeze situaţia din teren, astfel ca salvatorii şi pompierii să intervină prompt pentru a acorda ajutor cetățenilor.

 Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunţă pentru următoarele zile avertizare cod galben de înghețuri pe întreg teritoriul țării.