Expoziţia tânărului pictor Ruslan Cârlan, un îndemn la aprecierea frumosului

Muzeul raional de istorie, etnografie şi artă din Cimişlia găzduieşte, de o săptămână, expoziţia de lucrări a tânărului pictor Ruslan Cârlan din acest oraș.

Acest portret face parte din expoziţia personală a lui Ruslan Cârlan, vernisată la Muzeul raional de istorie, etnografie şi artă din Cimişlia
Acest portret face parte din expoziţia personală a lui Ruslan Cârlan, vernisată la Muzeul raional de istorie, etnografie şi artă din Cimişlia

Deși nu este un novice în domeniul artei plastice, primele sale tablouri datând din anul 2005, iată că abia la mijlocul primăverii curente pictorul cimişlian Ruslan Cârlan a decis să-şi expună lucrările pentru a fi admirate de public.

În debutul inaugurării expoziţiei sale personale, artistul plastic avea să declare franc: „Eu creez picturi pentru ochii voştri frumoşi”.

După cum avea să menţioneze Gheorghe Răileanu, primarul oraşului Cimişlia, „a fost o surpriză plăcută pentru mine să iau cunoştinţă de această expoziţie. Pe cât mă pricep eu în tablouri, pot spune că sunt lucrări de artă adevărată. Cu o deosebită plăcere am descoperit astăzi că mai avem un om talentat în Cimişlia, un pictor căruia îi place să viseze. Sunt bucuros să admir aceste lucrări”.

Radu Corlăteanu, angajat al Casei orăşeneşti de cultură, care i-a servit lui Ruslan Cârlan drept sursă de inspiraţie la pictarea unui portret, a specificat că creaţia acestuia este una excepțională, căci în lucrările lui personajele gândesc, chipurile umane oglindite în tablouri sunt pline de profunzime, jocul de culori permite să le observi cele mai tăinuite trăsături.

Încântat a rămas de operele lui Ruslan Cârlan şi Pavel Alexandreanu, veteran al muncii pedagogice, căruia i-au plăcut în mod special portretele unor oameni, atât bărbaţi, cât şi femei, în marea majoritate de vârstă tânără, semeni ai pictorului.

Printre cei care şi-au expus opiniile asupra lucrărilor din cadrul galeriei de artă au fost şi consilierul raional Iosif Chetraru, cameramanul studioului „Media TV” Cimişlia, Radion Vârlan, Iulia Cojocaru, specialistă superioară la Secţia cultură, tineret şi sport din cadrul Consiliului Raional Cimişlia, care au insistat asupra faptului că lui Ruslan Cârlan îi reuşeşte destul de bine nu numai pictarea chipurilor omeneşti, ci şi a peisajelor, a unor lucrări pe teme abstracte, filosofice.

„Am avut multe expoziţii de pictură până acum, inclusiv câteva deja pe parcursul anului curent, a afirmat Alexandru Bulat, directorul Muzeului raional de istorie, etnografie şi artă. Dar aceasta atrage atenţia deosebită a spectatorilor prin faptul că este plină de primăvară. Bravo, Ruslane! Munceşte cu acelaşi elan şi mai departe”.

Pentru promovarea artei plastice în rândurile populaţiei şi în legătură cu vernisarea expoziţiei personale, administraţia raionului Cimişlia i-a acordat artistului plastic Ruslan Cârlan o diplomă. Vădit emoţionat, acesta a spus că toate aprecierile la adresa lui îl încurajează foarte mult şi îi dau forţe pentru crearea de noi lucrări.

Expoziţia de tablouri a artistului plastic Ruslan Cârlan va putea fi vizitată la Muzeul raional de istorie, etnografie şi artă din oraşul Cimişlia până la data de 5 mai anul curent. Invităm îndrăgostiţii de frumos să-şi bucure sufletele cu lucrări de certă valoare.