„Novateca” a îmbunătăţit activitatea bibliotecii de la Slobozia Mare

La biblioteca publică din localitatea Slobozia Mare, raionul Cahul, cartea şi calculatorul se află în perfectă armonie după ce această instituţie a fost inclusă în Programul naţional „NOVATECA”, un proiect al Fundaţiei „Bill şi Melinda Gates”, implementat în Republica Moldova în parteneriat cu Agenţia Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

novateca 006

Printr-o scrisoare adresată redacţiei de către Ecaterina Negară, bibliotecară în satul Slobozia Mare din raionul Cahul, suntem informaţi că în luna septembrie a anului 2015 instituţia culturală în care dumneaei lucrează a primit, în cadrul Programului naţional „NOVATECA”, şase calculatoare, care au schimbat radical viaţa bibliotecii de aici.

În prezent, biblioteca a devenit pe bună dreptate inima satului, unde nu numai că se citesc şi se împrumută cărţi, fiindcă toţi cei care o vizitează beneficiază de servicii informaţionale gratuite, sunt membri ai diferitelor cluburi organizate în cadrul instituţiei.

Iată doar câteva denumiri ale cluburilor noi, înființate la bibliotecă: „O floare pentru Slobozia Mare”, „Vârsta a treia”, „Muguraşii” (promovarea tinerelor talente). Iar angajaţii acesteia aplică în practică tot ce-i nou şi progresist în lucrul cu utilizatorii.

Menţionând faptul că, pas cu pas, biblioteca publică de la Slobozia Mare, raionul Cahul, merge spre modernizare, Ecaterina Negară a rugat ca, prin intermediul publicaţiei „Gazeta de Sud”, să transmitem calde mulţumiri persoanelor responsabile de implementarea Programului naţional „NOVATECA”.

Amintim cititorilor că, datorită acestui proiect, aproape toate bibliotecile din Republica Moldova sunt dotate astăzi cu cele mai performante calculatoare.