Lucrările de reabilitare a străzii Spirin din oraşul Cahul vor fi reluate

Reluarea lucrărilor de construcție în cadrul proiectului de reabilitare și modernizare a drumului de importanță regională I. Spirin din orașul Cahul a constituit subiectul discutat la 9 martie în cadrul unei ședințe de lucru comune, care a avut loc la sediul ADR Sud. La aceasta au participat beneficiarul proiectului – Primăria orașului Cahul, precum și antreprenorul contractat pentru executarea lucrărilor – SC „TANCRAD” SRL, managerul de proiect, specialiști din cadrul secției proiecte a instituției responsabile de implementarea acestui proiect.

lucrari reabilitare

La insistența managerului de proiect, Andrei Rusnac, părțile implicate în procesul de implementare a proiectului „Reabilitarea și modernizarea drumului de importanță regională I. Spirin din orașul Cahul” au convenit, înainte de toate, asupra desfășurării unei proceduri de verificare a calității lucrărilor ajunse în faze determinante, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. După care au aprobat volumele de lucrări care urmează a fi executate cu suma de 10 milioane de lei alocate în anul 2017 din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

S-a discutat, de asemenea, despre necesitatea de prelungire, de către autoritățile publice locale, a termenului de valabilitate a autorizației de construcție. În această ordine de idei, primarul orașului Cahul, Nicolae Dandiș, a dar asigurări că va autoriza continuarea lucrărilor rămase de executat în cadrul proiectului de reabilitare și modernizare a drumului de importanță regională Spirin din Cahul.

Totodată, SRL Tancrad a dat promisiuni că va reveni pe șantierul de construcție a străzii Spirin din orașul Cahul în data de 17 aprilie anul curent.

Proiectul „Reabilitarea și modernizarea drumului de importanță regională – strada Ivan Spirin din orașul Cahul”, care are drept obiectiv eficientizarea transportului de mărfuri şi călători în Regiunea de Sud a Republicii Moldova prin îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, a fost demarat în anul 2014 și este implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud în parteneriat cu Consiliile Raionale Cahul, Taraclia și Vulcănești. După darea în exploatare a străzii reparate, aceasta urmează să aducă beneficii celor 41 de mii de locuitori ai orașului Cahul, precum și unui număr de circa 187.000 de cetățeni, cât constituie populația raioanelor Taraclia și Vulcănești.