braconier, pește, plase, poliția, cahul, frontieră

Prins pentru a doua oară, în timp ce pescuia ilegal

 Un bărbat din satul Slobozia Mare, raionul Cahul, a fost reținut pentru a doua oară, timp de o săptămână în timp ce pescuia ilegal pe lacul Beleu. Verificările au fost inițiate în această dimineață, de către Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Brânza, în baza unor informații operative, anunță site-ul oficial al instituției. 

braconier, pește, plase, poliția, cahul, frontieră
Peștele și plasele confiscate de la braconier, Foto: border.gov.md

  În urma intervenției, polițiștii au documentat un bărbat, care a încălcat regimul de frontieră, prin pescuit ilegal pe lacul Beleu. De la braconier au fost ridicate 13 plase și 20 kg de pește.

  Asupra bărbatului, polițiștii de frontieră au depistat 13 plase cu o lungime de peste 1200 de metri, cu ajutorul cărora acesta a prins 20 de kilograme de pește. Prejudiciul a fost estimat la suma de 1900 lei.

 În declarații, făptașul și-a recunoscut fapta, în pofida restricției la pescuit în rezervația naturală „Prutul de Jos”, din care face parte și lacul Beleu.

  Pentru încălcarea regulilor de aflare în zona de frontieră, bărbatul a fost amendat cu 10.000 de lei,bunurile depistate, au fost transmise reprezentanţilor Serviciului Piscicol din Cahul.

  Anterior, bărbatul a fost reținut pe malul lacului Beleu cu 17 plase, a câte 80 metri fiecare. Cazul a avut loc în data de 6 martie curent.