Competiție, șah, profesori, cadre didactice,

Spartachiada pedagogilor din raionul Cimişlia

  Circa 100 de cadre didactice şi-au anunţat prezenţa la ediţia a XX-a a spartachiadei angajaţilor din sistemul educaţional preuniversitar al raionului Cimişlia, care s-a desfăşurat la începutul acestei săptămâni în două locaţii din oraş – la Liceul teoretic „Mihai Eminescu” şi la Şcoala sportivă.

  În cadrul deschiderii festive a evenimentului, participanţii la competiţii au fost salutaţi de către Mihai Popescu, şeful Direcţiei învăţământ a Consiliului Raional Cimişlia, care a menţionat dorinţa pedagogilor de a beneficia de avantajele oferite de cultura fizică şi sportul în promovarea unui mod de viaţă sănătos. 

Competiție, șah, profesori, cadre didactice,
Secvență din cadrul spartachiadei dintre colectivele pedagogice, Foto: Gazeta de Sud

  Raisa Popova, preşedinta comitetului raional Cimişlia al sindicatului lucrătorilor din domeniul educaţiei şi cel al ştiinţei, a felicitat profesoarele şi învăţătoarele cu prilejul sărbătorii de 8 Martie, le-a urat tuturor succese în muncă şi în sport, sănătate şi fericire.

  Un cuvânt de felicitare a adresat asistenţei şi Gheorghe Andriuca, arbitru principal al competiţiilor la volei feminin.

  Programul întrecerilor a fost compus din diferite probe sportive. Spre surprinderea multora, de cea mai mare popularitate s-a bucurat voleiul practicat de femei, aici în lupta pentru întâietate încadrându-se şase formaţii. Cea mai bine pregătită s-a dovedit a fi selecţionata Liceului teoretic „Mihai Eminescu” din oraşul Cimişlia. Locul doi a fost ocupat de voleibalistele de la Liceul teoretic „Ion Creangă” din aceeaşi localitate, iar pe locul trei s-a situat echipa Liceului internat cu profil sportiv din comuna Lipoveni.

  Tot la volei, dar la bărbaţi, au concurat numai două formaţii – a Liceului internat cu profil sportiv de la Lipoveni şi a Liceului teoretic „Hyperion” din satul Gura Galbenei. Întâlnirea dintre ele s-a încheiat cu victoria celor din Lipoveni.

  Competiţiile la tenis de masă (fiecare echipă a fost compusă din doi bărbaţi şi o femeie) au fost dominate de către reprezentanţii Şcolii profesionale din centrul raional. Locul secund a revenit reprezentativei Liceului teoretic „Mihai Eminescu” din oraşul Cimişlia, ultimul loc premiant fiind atribuit echipei Gimnaziului „Tudor Strişcă” din localitatea Satul Nou.

  Campioni ai spartachiadei raionale la şah, unde instituţiile de învăţământ au delegat câte doi bărbaţi şi o femeie, au devenit profesorii de la Gimnaziul „Aleksandr Puşkin” din centrul raional. Aceştia au fost urmaţi de către şahiştii Liceului internat cu profil sportiv din comuna Lipoveni. Locul trei a fost ocupat de reprezentativa Gimnaziului din satul Sagaidac.

  Încă o probă inclusă în programul competiţional a fost jocul de dame, în cadrul căruia, de asemenea, formaţiile concurente au fost reprezentate de câte doi bărbaţi şi o femeie. Aici s-au evidenţiat profesorii de la Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din oraşul Cimişlia. Colegii lor de la Liceul teoretic „Hyperion” din satul Gura Galbenei s-au mulţumit cu locul doi, pentru ca poziţia a treia să revină cadrelor didactice de la Liceul internat cu profil sportiv din comuna Lipoveni.

  Raisa Popova, preşedinta comitetului raional al sindicatului angajaţilor din domeniul educaţiei şi cel al ştiinţei, a declarat pentru publicaţia „Gazeta de Sud” că, în temeiul rezultatelor înregistrate în cadrul competiţiilor desfăşurate la începutul acestei săptămâni, vor fi stabilite componenţele selecţionatelor raionului Cimişlia la volei masculin şi feminin, la tenis de masă, la şah şi la jocul de dame, care vor participa, la 19 aprilie anul curent, la etapa zonală a Spartachiadei pedagogilor din Republica Moldova în cadrul anului de studii 2016-2017.

 Ion CIUMEICĂ