trânta, trțnta, lupte, cimișlia, competiție, turneu,

Creşte popularitatea Memorialului „Mihail Timotin”

  Un număr record de participanţi – 270 de sportivi de pe tot cuprinsul Republicii Moldova – au fost înregistraţi la tradiţionalul turneu naţional la lupte libere în memoria antrenorului Mihail Timotin din oraşul Cimişlia.

  Competiţiile s-au desfăşurat în sala mare a Şcolii sportive din Cimişlia în prezenţa preşedintelui acestui raion, Mihai Olărescu, a vicepreşedintelui pentru probleme sociale a unităţii administrativ-teritoriale în cauză, Iurie Răileanu, a primarului localităţii, Gheorghe Răileanu. 

trânta, trțnta, lupte, cimișlia, competiție, turneu,
Secvență de la turneul organizat în memoria lui Mihai Timotin, Foto: Gazeta de Sud

  Asistenţa numeroasă a cinstit, printr-un moment de reculegere, memoria celui care  a fost Mihail Timotin, un mare pasionat al lupt ei libere şi al luptei naţionale „Trânta”, care a îndeplinit normativul de maestru al sportului şi care a educat o pleiadă de sportivi de performanţă, ajunşi premianţi la diferite competiţii de talie europeană şi naţională.

  Chiar dacă deţinători ai locurilor unu, doi şi trei au fost reprezentanţi a 18 oraşe şi sate din întreaga ţară, începând de la municipiul Soroca şi terminând cu satul Copceac din unitatea teritorial-autonomă Găgăuzia, duelurile de pe cele două covoare de luptă au fost totalmente dominate de către gazde, care şi-au adjudecat titlurile supreme în 9 din cele 13 categorii de greutate.

  Astfel, luptătorii cimişlieni au devenit campioni în următoarele cântare: 34 de kilograme – Vadim Gorodeţchi, 35 de kilograme – Daniel Caradjov, 50 de kilograme – Ion Aramă, 54 de kilograme – Vasile Gavrilov, 58 de kilograme – Lilian Balan, 60 de kilograme – Ştefan Ciubotaru, 63 de kilograme – Vitalie Potângă, 66 de kilograme – Nicolae Lesnicov, 97 de kilograme – Gheorghe Cârlan.

  Afară de aceasta, în categoria de greutate 38 de kilograme cel mai bine s-a prezentat Pavel Graur din satul Selemet, acelaşi raion Cimişlia.

  În alte trei cântare au învins: Dorin Lungu din localitatea Talmaza, raionul Ştefan Vodă (22 de kilograme), Marcel Andronachi din oraşul Nisporeni (26 de kilograme) şi Egor Carmalac de la Taraclia (29 de kilograme).

  Evident că şi în clasamentul general pe echipe victoria a revenit echipei oraşului Cimişlia. Pe locul doi s-au situat luptătorii din raionul Basarabeasca, iar ultimul loc premiant a fost ocupat de sportivii din municipiul Comrat.