Un șofer în stare de ebrietate, reținut în timp ce oferea mită inspectorilor de patrulare

  Un bărbatul din Comrat a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție în cadrul unei operațiuni comune a Centrul Național Anticorupție și Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al Ministerul Afacerilor Interne. Acesta este cercetat penal pentru corupere activă.  coruptie,mita

  Potrivit polițiștilor de patrulare, care au sesizat CNA, șoferul ar fi încercat să-i corupă pentru a nu documenta faptul conducerii automobilului în stare de ebrietate alcoolică avansată. Bărbatul le-ar fi promis oamenilor legii până la 10 000 de lei pentru eliberarea automobilul reținut și pentru a nu investiga cazul. Urmare a testării gradului de alcoolemie a șoferului, concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat era de 0,96 mg/l.

  În rezultatul măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, șoferul a fost prins în flagrant delict în automobilul unui ofițer de patrulare în momentul oferirii sumei de 16 000 de ruble rusești și 1200 de lei. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, iar în privința lui urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

  Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unități convenționale.