Orașul Cahul, în topul orașelor cu cele mai mari granturi

  Primăria orașului Cahul din Regiunea de Dezvoltare Sud se clasează pe primele poziții, alături de orașele Nisporeni, Durlești , Ungheni și Orhei, în topul primăriilor cu cele mai mari granturi obținute în anul 2015, arată portalul de date deschise www.localbudgets.viitorul.org.

orasul cahul

Potrivit sursei, primăria orașului Cahul se clasează pe poziția a treia în ceea ce privește mărimea granturilor în structura veniturilor locale. În 2015, orașul a înregistrat venituri de 67 de milioane de lei, dintre care 5% sau trei milioane de lei au reprezentat veniturile acumulate din proiecte. Pe parcursul anului 2015, primăria orașului Cahul a avut în proces de implementare proiecte investiționale cu finanțare atât din fonduri naționale, cât și internaționale. Orașul și-a îmbunătățit sistemul de management al deșeurilor datorită proiectului transfrontalier finanțat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 „Creșterea capacității de management al deșeurilor pentru un mediu mai curat în orașele Cahul și Vaslui”.

  De asemenea, datorită Programului Operațional „Bazinul Marii Negre 2007-2013″, în orașul Cahul a fost implementat proiectul privind planul de eficiență energetică a clădirilor municipale, primăriei revenindu-i 76 de mii de euro, se arată într-o decizie a Consiliului orășenesc cu privire la executarea bugetului pentru 2015.