(VIDEO) Un locotenent de poliție din Cahul, reținut în timp ce primea 5000 de euro

  Un ofițer de investigații de la Inspectoratul de poliție Cahul a fost reținut de către DGT Sud a CNA și procurorii anticorupție. Bărbatul este bănuit de trafic de influență.

  Potrivit denunțătorului, acționând coordonat cu o persoană necunoscută, polițistul ar fi extorcat și primit 5000 de euro de la un inculpat. Omul legii susținea că ar putea influența persoane din cadrul Judecătoriei și Procuraturii raionului Cahul, în vederea eliberării acesteia din arest şi adoptării unei sentințe favorabile pe seama dosarului.

   În urma măsurilor speciale de investigație, bărbatul a fost prins în flagrant delict în spatele Curții de Apel Cahul. Având la el arma din dotare, acesta a încercat să părăsească locul săvârșirii infracțiunii, opunând rezistență fizică ofițerilor anticorupție.

În rezultatul percheziției corporale, cei 5000 de euro transmiși sub controlul CNA au fost găsiți în buzunarul hainei. Bănuitul a fost reținut pe un termen de 72 de ore.

  Actualmente se întreprind măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală. Pe seama acestui caz a fost deschis un dosar penal.  

  Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200 000 de lei.

Urmărirea penală va fi efectuată de către Oficiul „Sud” al Procuraturii Anticorupție.