Lansarea proiectului „Supraveghere de Vecinătate” la Căușeni

La Căuşeni a fost lansat proiectul cu genericul „Supraveghere de Vecinătate”.

  Scopul  acestuia constă în crearea unei comunități mai sigure prin combaterea și prevenirea infracțiunilor.   

  Provincial.md informează că la eveniment au participat: șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, șeful Direcției Generale Securitate Publică, Marin Maxian, reprezentanți ai autorităţilor publice locale, angajați ai Inspectoratului de  Poliţie Căușeni, alte persoane implicate în realizarea proiectului. 

Lansarea proiectului „Supraveghere de Vecinătate” la Căușeni
Lansarea proiectului „Supraveghere de Vecinătate” la Căușeni

  „Ne propunem ca prin acest proiect să promovăm un parteneriat mai strâns între poliție și cetățeni, să cunoaștem mai detaliat problemele cu care se confruntă comunitatea și, nu în ultimul rând, să le soluționăm, a remarcat, în cadrul întrunirii, șeful IGP, Alexandru Pînzari.

  De la lansarea proiectului „Supraveghere de Vecinătate” și până în prezent, pe teritoriul țării au fost implementate și funcționează cu succes 196 de sectoare în 86 de localități. Reacționarea rapidă și intervenția la timp a poliției la sesizările cetățenilor a înregistrat o diminuare cu 10% a numărului de infracțiuni de la lansarea proiectului.

  Menționăm că proiectul „Supraveghere de Vecinătate” este un model economicos şi eficient, bazat pe implicarea tuturor părților: cetățeni voluntari, societatea civilă, APL și poliție, care împreună  construiesc o comunitate sigură. 

  Poliția îndeamnă cetățenii să fie activi și să comunice cu încredere orice lucru suspicios sau situație periculoasă care îi privește atât pe ei, cât și pe vecini, inclusiv comunitatea în care locuiesc.

  Amintim că Inspectoratul General al Poliției își propune ca, până la începutul lunii iulie a anului curent, toate localitățile din țară să beneficieze de proiectul „Supraveghere de Vecinătate”.

  Pentru a servi drept exemplu altor localități, conducerea IGP a motivat și alți angajați ai Poliției să meargă în localitățile lor de baștină și să promoveze beneficiile acestui proiect, inclusiv să contribuie la implementarea și susținerea lui.

                                                                                              Ion CIUMEICĂ