La tăiat pădure în zona de frontieră, isprava a 20 de bărbați din sudul țării

  Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD, au reținut duminică 20 de persoane, care au defrișat ilegal mai multe fâșii forestiere, aflate în zona de frontieră, cu scopul de a comercializa ulterior produsele lemnoase.

  Acțiunile polițiștilor de frontieră s-au desfășurat în cadrul unei operațiuni cu privire la combaterea defrișării ilegale a fâșiilor forestiere, cât și atragerii la răspundere a persoanelor care nu țin cont de regulile de aflare în zona de frontieră. 

Imagine de la locul incidentului, sursa: border.gov.md
Imagine de la locul incidentului, sursa: border.gov.md

  În cadrul raziilor polițiștilor, 5 echipaje din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră ”Cahul” și ”Brînza” au intervenit în regiunile adiacente lacului Manta, unde au fost depistate 20 de persoane în timp ce strângeau lemne, fără de a înștiința polițiștii de frontieră despre activitățile întreprinse. De asemenea, persoanele în cauză nu dețineau vreo autorizație pentru a practica o asemenea activitate.

  În cadrul controlului frontierei de stat, angajații SPF ”Brînza” au depistat pe direcţia localităţilor Vadul lui Isac – Drăculeşti, 13 persone, 6 căruţe şi 2 automobile încărcate cu circa 20 m3 de produse lemnoase, care au fost tăiate în mod ilegal. În cadrul cercetările primare, persoanele au recunoscut că au defrişat ilegal pădurea cu scopul de a obţine profit.

Alți șapte bărbați, implicați în tăierea ilegală a copacilor, au fost depistați de către poliiștii de frontieră din Cahul, pe direcția Manta – Vlădești.

  În toate cazurile, persoane au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea regulilor regimului zonei de frontieră iar ulterior, împreună cu bunurile depistate, au fost transmiseinspectoratului ecologic de stat Cahul.