Concurs inedit pentru fotografii amatori

  Fotografii amatori din raionul Cimișlia sunt invitați să participe la un concurs inedit de fotografie, numit „CIMISHOOTING – Vânează Cimișlia în Imagini”, care se va desfășura timp de câteva luni pe teritoriul raionului Cimișlia.

Imagine simbol,
Imagine simbol.

  În cadrul concursului, entuziaștii vor trebui să capteze cele mai frumoase imagini și peisaje din raionul Cimișlia. Concursul este organizat pentru toți amatorii de fotografie, de către Consiliul Raional Cimișlia.   

   Doritorii de a da curs provocării pot să se înscrie până la data de 6 februarie inclusiv, prezentând un dosar care va include un CV al participantului și 5 fotografii tipărite (format 10×15) la secţia cultură a consiliului raional. De menționat este faptul că imaginile trebuie să fie efectuate personal de către concurent și trebuie să reflecte ,,Raionul Cimişlia”.  

   Începând cu data de 6 februarie și până în data de 8 mai, concurenţii vor efectua lucrări în teritoriu, îmbunătăţindu-şi portofoliul cu fotografii din perioada iarnă-primăvară, cu cele mai atractive locuri din localităţile raionului. 

 

 Renumitul fotograf american – Ansel Adams spunea că fotografia aduce ordine în haos, iar fotografii din Cimișlia așteaptă să arate frumosul plaiurilor natale. Această oportunitate o vor avea în cadrul expoziției de fotografie, care va fi organizată în cadrul Expoziției-Târg „Parada Florilor”.

   În cadrul concursului, pot participa și fotografi care dispun de o arhivă personală, cu fotografii realizate pe teritoriul raionului chiar și în timpul secolului XX. Astfel, autoritățile își propun să  promoveze fotografii talentați și să păstreze identitatea vizuală în timp a raionului Cimișlia.