Membrii noului guvern al României, sursa: evz.ro

Noul executiv de la București a fost învestit în funcție

  Noul guvern al României, în frunte cu Premierul Sorin Grindeanu, a depus jurământul aseară la București.

 Noul executiv, propus de alianța de la guvernare  PSD-ALDE, a acumulat 295 de voturi – PENTRU și 133 ÎMPOTRIVĂ.  Nouă componență a guvernului a fost susținută de reprezentanții minorităților și de UDMR.  

Membrii noului guvern al României, sursa: evz.ro
Membrii noului guvern al României, sursa: evz.ro

  În funcția de vicepremieri ai României au fost numiți Sevil Shhaideh, de la Partidul Social Democrat, care anterior a fost propusă la funcția de premier, și Daniel Constantin, reprezentant al Alianței Liberalilor și Democraților.

  Șef la Ministerul Sănătății este Florian Bodog. El este și Decanul Facultăţii de Medicină din Oradea.

  Ministrul de Externe este Teodor Meleşcanu, care este și cel mai în vârstă membru al Executivului. Anterior, el a mai deţinut această funcție între anii 1992 şi 1996.

  La conducerea Ministerului Apărării a ajuns Gabriel Leş, în vârstă de 41 de ani. Anterior, în cadrul aceleiaşi instituţii, el a fost secretar de stat pentru armament.

Ministrul Justiției a devenit Florin Iordache. El este vicepreşedintele PSD din judeţul Olt și a avut cinci mandate de deputat în Parlamentul României.

  Șef pe Cultură a devenit Ionuț Vulpescu. El a mai deţinut această funcție în Guvernul Ponta. În timpul dezbaterilor, opoziția a criticat dur echipa propusă de PSD.

  Iar Ministru de Interne a fost desemnată Carmen Dan. Ea a fost aleasă senatoare la alegerile parlamentare din decembrie și în 2014 a fost desemnată prefect al județului Teleorman.

 Președinta PNL a declarat că acesta este „o palmă dată poporului român”.

  Noul guvern va avea patru ministere noi. Este vorba despre Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, cel al Mediului de Afaceri, pentru Ape și Păduri și Ministerul Turismului.