Preşedintele Nicolae Timofti a primit distincţia „Steaua României”

  Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, şi-a primit distincţia acordată prin decret de preşedintele român, Klaus Iohannis – Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Colan. Distincţia a fost înmânată de ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă. 

Klaus Iohanis și Nicolae Timofti, imagine simbol
Klaus Iohanis și Nicolae Timofti, imagine simbol

  Distincţia i-a fost acordată lui Nicolae Timofti „în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia personală avută la dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre România şi Republica Moldova, pentru susţinerea parcursului democratic şi european al Moldovei”.

  La începutul anului curent Nicolae Timofti, a semnat un decret privind conferirea Ordinului Republicii preşedintelui României, Klaus Iohannis. Cea mai înaltă distincţie a Republicii Moldova i-a fost oferită preşedintelui Iohannis în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre România şi Republica Moldova, precum şi pentru susţinerea constantă a eforturilor de integrare europeană ale Republicii Moldova.