În imagini: Atacă echipa din oraşul Cimişlia, O fază săpectaculoasă. Foto: Ion JALBĂ

TURNEU REGIONAL LA VOLEI FEMININ

  Cinci formaţii de fete şi femei din regiunea de sud şi cea de centru a Republicii Moldova au participat la o competiţie în memoria antrenorului Şcolii sportive din oraşul Cimişlia, Mihail Stoianov, plecat mult prea devreme la cele veşnice, când nu împlinise nici 55 de ani, dar care a reuşit să pregătescă multipli campionai naţionali la volei masculin şi feminin. 

În imagini: Atacă echipa din oraşul Cimişlia, O fază săpectaculoasă. Foto: Ion JALBĂ
În imagini: Atacă echipa din oraşul Cimişlia, O fază săpectaculoasă. Foto: Ion JALBĂ

  Deschiderea oficială a turneului zonal la acestă probă a fost făcută de către Gheorghe Bezer, directorul Şcolii sportive din oraşul Cimişlia, unde a activitat regretatul antrenor, după care asistenţa a cinstit printr-un moment de reculegere memoria lui Mihail Stoianov, despre el şi-a amintit veteranul mişcării sportive din acest raion, Gheorghe Andriuca.

  Printre cei prezenţi s-au aflat soţia celui omagiat, Ala, dar şi nepotul Mihail, care păşeşte pe urmele bunicului, practicând cu succes voleiul.

  Cu toate că la întreceri au participat trei formaţii din raionul Cimişlia, ele au fost dominate de către oaspeţi, care au cucerit două din cele trei locuri premiante. Astfel, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere a urcat reprezentativa satului Beşghioz din unitatea teritorial-autonomă găgăuză, iar poziţia a treia a revenit voleibalistelor din localitatea Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni.

Ca o consolare a gazdelor a fost faptul că locul secund a aprţinut selecţionatei Şcolii sportive din oraşul Cimişlia.