FC „Galbena” din satul Gura Galbenei a cucerit Cupa raionului Cimişlia la fotbal, Foto: Ion JALBĂ         

LA CIMIŞLIA S-A ÎNCHEIAT SEZONUL FOTBALISTIC

   Titlul de campioană a raionului Cimişlia, ediţia 2016, a fost cucerit de Fotbal Club „Codru” din comuna Lipoveni, iar deţinătoare a Cupei din acest an a devenit Fotbal Club „Galbena” din satul Gura Galbenei.

   Sâmbăta trecută, 3 decembrie curent, la Cimişlia a ajuns la finiş sezonul fotbalistic, care s-a încheiat cu două finale—mare şi mică—a competiţiilor pentru Cupa raionului la fotbal de dimensiuni obişnuite. 

FC „Galbena” din satul Gura Galbenei a cucerit Cupa raionului Cimişlia la fotbal, Foto: Ion JALBĂ         
FC „Galbena” din satul Gura Galbenei a cucerit Cupa raionului Cimişlia la fotbal, Foto: Ion JALBĂ

Campioana este de la Lipoveni

  Timp de mai multe luni de zile, în raionul Cimişlia s-a desfăşurat Campionatul acestei unităţi teritorial-administrative la fotbal. La startul  întrecerilor s-au aliniat 10 formaţii din tot atâtea localităţi.

  Deşi au existat mici  incidente, soluţionate pe parcurs de către conducerea raionului şi cea a Asociaţiei teritoriale de fotbal Cimişlia, prima jumătate  a campionatului s-a desfăşurat, în linii mari, conform regulamentului. Însă, odată cu  începerea  returului, selecţionata comunei Gradişte, din diverse motive, a abandonat competiţia.

  Ca şi în ediţia precedentă a campionatului, adică cea din anul 2015, cel mai bine au evoluat jucătorii FC „Codru” din comuna Lipoveni, care, pentru a doua oară consecutiv, au intrat în posesia titlului suprem.

  Poziţia a doua a fost ocupată de fotbaliştii din satul Sagaidac, iar Fotbal Club „Arsenal” din oraşul Cimişlia s-a situat pe locul trei.

Cupa a plecat la Gura Galbenei

  După ce, în plină toamnă, Campionatul raionului a ajuns la finiş, s-au început întrecerile pentru Cupă, în care, la fel, s-au antrenat nouă reprezentative. O noutate a ediţiei curente a competiţiilor a fost faptul că nu s-a aplicat sistemul olimpic, ceea ce înseamnă că  echipele care au fost învinse au avut dreptul să continue lupta pentru locul trei.

  După o serie de meciuri disputate, au fost determinaţi partenerii de întrecere pentru  finala mare, dar şi pentru finala mică.

  La sfârşitul săptămânii precedente, stadionul central din oraşul Cimişlia a găzduit ambele meciuri. În partida cea mai importantă, în care s-au întâlnit FC „Galbena” din satul Gura Galbenei şi FC „Codru” din comuna Lipoveni, arbitrul de la centrul terenului de joc, Dumitru Cerbadji din  oraşul Basarabeasca, a fixat victoria primei echipe cu scorul de 4:1.

  Finala mică a fost câştigată de formaţia localităţii Satul Nou, care a dispus (3:0) de reprezentativa satului Sagaidac. Din păcate, învinşii au părăsit terenul de joc înainte de termenul regulamentar, acuzând arbitrajul incorect al centralului Igor Coptu.

Premii pentru cei mai buni

  Deţinătorii Cupei raionului Cimişlia, fotbaliştii de la Gura Galbenei, au intrat în posesia unei Cupe frumoase, a unui premiu bănesc de 1500 de lei, a Diplomei de Onoare, a medaliilor de aur şi a mingilor performante de joc oferite de către Iurie Răileanu, vicepreşedintele raionului Cimişlia pentru probleme sociale, şi Mircea Cojocari, şef al Departamentului protocol administrtaiv al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal.

  De distincţii au beneficiat şi ceilalţi premianţi: echipa de la Lipoveni, pentru locul doi, a primit o cupă, un premiu bănesc în valoare de 1200 de lei. Diploma de Onoare de gradul respectiv , medalii de argint şi mingi; formaţia d ela Satuzl Nou, pentru locul trei— o cupă, un premiu bănesc cifrat la 800 de lei, o Diplomă de onoare, medalii de bronz şi mingi de joc.

  Deţinătorii locurilor unu-trei din cadrul Campionatului raionului Cimişlia la fotbal vor fi menţionaţi în cadrul tradiţionalei Gale sporturilor de la sfârşitul acestui an.